Iznervirani starac pucao i ranio policajca

U centru Srebrenika jučer oko 3.35 sati iz vatrenog oružja teško je povrijeđen 30-godišnji Dalibor Gajić iz Srebrenika. Na njega je iz pištolja CZ kalibra 7,62 milimetra u svom dvorištu pucao 76-godišnji Mustafa Bijelić, a incidentu je prethodilo okupljanje grupe mladića na parkingu kod benzinske pumpe OMV, koji graniči s Bijelićevim kućnim dvorištem.

Obilno krvarenje

Kako se pretpostavlja, ljut zbog galame i glasnog puštanja muzike iz parkiranih automobila, Bijelić je izašao iz kuće u namjeri da otjera mladiće s parkinga. Kako mu to nije pošlo za rukom, iznerviran što ne može mirno zaspati, zaprijetio je da će pucati iz vatrenog oružja, a u međuvremenu je Gajić ušao u njegovo dvorište, nakon čega je došlo do naguravanja.

Pod još neutvrđenim okolnostima Bijelić je ispalio dva metka iz pištolja, od kojih je jedan pogodio Gajića u lijevu stranu grudnog koša. Nakon ranjavanja, teško povrijeđeni Gajić iz dvorišta se uspio doteturati do parkinga, gdje su mu prijatelji priskočili u pomoć i pokušali zaustaviti obilno krvarenje, o čemu svjedoče i tragovi krvi na asfaltu, a potom je prevezen do Hitne službe Doma zdravlja Srebrenik.

Nakon ukazane prve pomoći, sanitetskim vozilom prevezen je u UKC Tuzla, čiji su ljekari konstatirali teške povrede. Prema prvim informacijama, zadobio je prostrelnu ranu na lijevoj strani grudi s oštećenjem plućne maramice. Gajić je policajac u MUP-u Tuzlanskog kantona, a u vrijeme incidenta nije bio na službenoj dužnosti.

Svratili na piće

Te večeri s grupom prijatelja bio je na svadbi u jednom ugostiteljskom objektu u Ormanici kod Srebrenika, a na povratku kući svratili su na parking u blizini benzinske pumpe OMV kako bi popili još po jedno piće. Inače, na tom mjestu često se u kasnim noćnim satima okupljaju pijani mladići.

Srebrenički policajci Bijelića su lišili slobode i priveli u prostorje PS Srebrenik, a zbog težine krivičnog djela Kantonalno tužilaštvo Tuzla predložit će Kantonalnom sudu da mu odredi mjeru pritvora. Uviđaj, kojim je rukovodio kantonalni tužilac Ramiz Salihbašić, obavili su inspektori Odjela kriminalističke policije PS Srebrenik. Po naređenju tužioca Salihbašića, od učesnika incidenta uzeti su uzorci krvi radi alkotestiranja, a obavit će se i analiza pronađenih bioloških tragova te balističko vještačenje.

dnevniavaz.ba

Pogledaj i ovo

Još godinama ćemo nositi zaštitne maske

Jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za pandemiju Erik Toner (Eric), koji je viši naučnik u …

Komentariši