Izmještena autobuska stanica uzrokovala nove raskrsnice u Srebreniku ? – 2 dio

Naravno. Logično objašnjenje je da lokacija autobuske stanice uzrokuje promjene u intenzitetu saobraćaja na pojedinim ulicama. Jednostavno imamo više i auto saobraćaja kako i pješačkog saobraćaja. Na našu žalost u ovom dijelu Srebrenika imamo i lošu infrastrukturu za pješake.
Dobro označenog pješačkog prelaza prema autobuskoj stanici nemamo, ono malo farbe na cesti se već ispralo nakon prve kiše.

Sada kada je Srebrenik uslijed korone malo očišćen vidimo da nigdje nema oznaka na cestama. Molimo da se to popravi dok nisu ukinute ove mjere oko korone. Sada ima manje saobraćaja na ulicama a i vrijeme je idealno za te poslove.

Čišćenje Srebrenika u vrijeme korone (moj prijedlog je da se radi svakog kvartala u godini)

Treba nam adekvatan pješački prelaz i trotoari za pješake koji idu u ovom pravcu prema autobuskoj stanici i prema zgradi elektro-distribucije. To je jedan od prioriteta da se uradi i dovede u stanje gdje nećemo strahovati da pređemo ulicu u ovom dijelu grada. Postavite i kamere koje mjere brzinu saobraćaja na ovom dijelu, pojedinci kada voze ovom ulicom kao da bježe od policije :).
Pješaci su ipak najstariji učesnici saobraćaja i trebaju da budu zaštićeni i sigurni dok prelaze ulice u gradu.

Kako bi trebao da izgleda kružni tok na Ćojlućkom Polju u Srebreniku.

U planu je da se na ovom potezu od magistralnog puta do prelaza preko pruge ovaj dio regionalnog puta prema Gračanici proširi, samo lično ne znam kako će ga proširiti. Lijevo je”Sinbra”, “Bigeraj” i sportska dvorana, desno je “Bingo”, naniže je zgrada policije i na kraju prije samog pružnog prijelaza je benzinska pumpa “Kopex”-a.


Tako da ovaj prijedlog da se napravi i kružni tok, isti kao što će se praviti kružni tokovi kod “Binga” na Ćojlučkom Polju i “Hidromonta” u Ćehajama ima smisla zbog rasterećenja saobraćaja ali proširenje regionalnog puta do pruge ovdje i nema smisla.


… nastaviti će se …


Pogledaj i ovo

Izradnja u Srebreniku

Odlični stanovi sa “pogledom” u Srebreniku.

Kako nama izgleda Srebrenik ? Lijepo ? Imamo stanove koji imaju pogled na druge zgrade …