Par slika pred asfaltiranje ulice Zlatnih ljiljana i Radničke ulice

Izgradnja: Par slika pred asfaltiranje ulice Zlatnih ljiljana i Radničke ulice

Par slika pred asfaltiranje ulice Zlatnih ljiljana i Radničke ulice:

“U okviru projekta izgradnje nove zgrade organa uprave općine Srebrenik, ovih dana se užurbano radi i na rekonstrukciji ulica Radnička i Zlatnih ljiljana u centru Srebrenika.

Nakon uklanjanja starog sloja asfalta, na obje ulice pristupilo se izmjeni podzemnih instalacija što je uzelo više vremena od planiranog. U cijelosti su zamijenjene vodovodne, PTT i instalacije kablovske TV, a urađena je i potpuno nova drenaža za odvodnju oborinskih voda. Radovi na pripremi terena, iskopima i uklanjanju stare podloge i zemlje na trasama pomenutih ulica u dubini od oko 80 cm, su pri kraju, a u toku je postavljanje i nabijanje tampona. Teške građevinske mašine, mnoštvo kamiona i vrijednih radnika svakodnevno su na gradilištu i čine maksimum napora da se svi predviđeni i planirani radovi završe čim prije.

Za nekoliko dana će grubi poslovi na iskopima, postavljanju i nabijanju podloge – tampona biti završeni, nakon čega slijedi ugradnja ivičnjaka, izgradnja trotoara nakon čega će se pristupiti i polaganju asfaltnog sloja u dužini od oko 500 metara. Radove na rekonstrukciji ulica izvodi kompanija “ITK – Musić”, članica Konzorcija “HERCEG” iz Srebrenika, koji je na međunarodnom javnom tenderu dobio posao na izgradnji nove administrativne zgrade općine Srebrenik. Cijeli ovaj projekat se finansira iz povoljnog zajma SFFD (The Saudi Fund for Development) iz Rijada – Kraljevine Saudijske Arabije, koji je odobren općini Srebrenik.

Svjesni obima poslova i problema oko odvijanja saobraćaja u dijelu grada u kome se izvode radovi, naročito pri dolasku i odlasku naših sugrađana u JU “Dom zdravlja”, učenika u Mješovitu srednju školu, kao i funkcionisanja i rada poslovnih prostora i lokala, ovim putem apelujemo na naše sugrađane da pokažu maksimalno razumijevanje i strpljenje.

Skori završetak radova na rekonstrukciji ovih ulica će naš Srebrenik učiniti puno ljepšim, a saobraćaj funkcionalnijim i sigurnijim.”
Tekst citiran sa Srebrenik.BA

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …