Izetbegović: Svako od nas mora nešto dati da bi i dobio

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas je u Mostaru prokomentarisao izmjene Izbornog zakona BiH te kazao da se dogovor možda neće postići u narednih mjesec dana, ali da u suštini jeste optimista.

“Zna se šta je prijedlog SDA, ono što Ustav države i FBiH kaže da jeste pravo konstitutivnih naroda – biti predstavljen, na čemu insistira HDZ i štititi vitalni nacionalni interes, na čemu insistiramo mi. Mi smatramo da domovi naroda isključivo trebaju štititi vitalni nacionalni interes. I ako postoje blokade, trebaju biti kreirani mehanizmi da ih otklone”, kaže Izetbegović.

Ističe da u prvi mah odgovori s obje strane jesu tvrdi, ali da je to tako kada se svako mora odreći nečega što drži u svojim rukama.

“Teško je izaći pred birače i reći da si nešto dao. Ali da bi se nešto dobilo, mora se i dati. Tako treba biti i s naše strane i sa strane HDZ-a. Nisam optimista da će se riješiti u narednih mjesec dana, ali u principu jesam. Učinit ću sve da se jedno neprirodno stanje popravi, jer smo pokvarili odnose, a to je štetno za BiH”, kazao je.

The post Izetbegović: Svako od nas mora nešto dati da bi i dobio appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

POZIV ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

Fondacija zajednice Gradačca poziva poljoprivredne proizvođače na konsultativni okrugli sto na temu: “Prevazilaženje barijera za …

Bahrudin Ahmetagić: Do kada će građani čekati poniženi u redovima za markice?

Svake godine ista slika, dugi redovi građana širom TK pred poslovnicama Zavoda zdravstvenog osiguranja koji …