Tvrđava Gradina Srebrenik

Intervju: Razgovarali smo sa predstavnikom benda “RITAM NOĆI”

Ritam Noći band & Ljuba Aličić
Ritam Noći band & Ljuba Aličić

Ekipa našeg i vašeg portala, Srebrenik.NETwork, razgovarala je sa predstavnikom benda “RITAM NOĆI”, Talović Elvirom, koji je iz dana u dan sve popularniji i koji nastupa širom, kako naše domovine, tako i širom svijeta.

Prije svega, pozdrav i hvala vam što ste se odazvali našem pozivu na intervju.
Pozdrav za vas i sve naše prijatelje.

Kažite nam nešto ukratko o bendu Ritam noći; kada je nastao, ko je osnovao i ko su članovi?
Bend “RITAM NOĆI” nastao je 1996. godine, a osnivač je bio Nedo, inače basista benda. Kao i svaki bend bilo je tu nekih promjena u sastavu, ali od 2001. godine pa sve do danas nije bilo promjene osim što se jedan član benda, Almin (gitarista) zaposlio i tako istupio iz benda, ali ponekad ode sa nama na svirke. Članovi benda su: Nedim Nedim Bajrektarević (bass) , Elvir Brčo Talović (bubanj) i Mustafa Muske Hodžić (harmonika, kalvijature).

Koju muziku preferirate, odnosno svirate?
Mi sviramo narodne, zabavne, sevdalinke, starogradske, izvorne i ima tu još stilova, ali ti stilovi nisu zastupljeni u Bosni pa tako da ih ne predstavljamo publici, nego mi to kada se sastanemo, za svoju dušu odsviramo par pjesama.

Da li ste pratili neke od poznatih estradnih imena?
Od 2002. godine postali smo prateći bend, velikih estradnih umjetnika, Ljube Aličića, Šabana Šaulića, Šerifa Konjevića, Dragane Mirković, Violete Viki Miljković. Sa njima radimo veoma često, i pratimo ih po koncertima, svadbama i drugim vidovima zabava.

Pored estradnih imena, imate i svoje pjevače sa kojima nastupate po svadbama i sl.?
“Ritam Noći” band ima svog pjevača i pjevačicu sa kojima radimo svadbe, krštenja, rođendane – klubska varijanta sviranja, a ponekad ih povedemo kao predpjevači na koncertima.

Čuli smo da vaš bend pored svega posjeduje i svoje ozvučenje i vlastiti studio?
Da. Imamo ozvučenje renomirane marke u svijetu muzike, tačnije “ACOUSTIC LINE” i sa tim ozvučenjem možemo da odradimo koncerte u zatvorenom ili otvorenom prostoru do pet hiljada posjetioca. Posjedujemo najsavremeniju opremu što se tiče ozvučenja: od digitalne miksete pa do pojačala digitalnih. Sve je profi i markirano. Također, posjedujemo i u svom vlasništvu studio. Inače vlasnici tog studija su Nedim i Almin. U studiju se nalazi najsavremenija oprema od usnimavanja do masteringa. Studio se zove “Prizma Records” i nalazi se u Špionici – Srebrenik.

Koja vam je posljednja svirka bila?
Posljednja svirka nam je bila 29.01.2013. godine u našem gradu na koncertu svdalinke pod nazivom “PEČAT U SRCU”, gdje smo zajedno sa ansamblom “Zefir” predstavili našim građanima jedan vizuelni i zvučni spektakl koji, mogu slobodno da kažem, do sada nije bio u Srebreniku.

Kako je naša ekipa propratila koncert sevdaha u Srebreniku, odradili ste odličan posao. Otkud ideja za onakav spektakl?
Hvala vam na komplimentu, i ja vas moram da pohvalim na odrađenom vašem poslu koji je bio na profi ljestvici. Mi smo inače veliki prijatelji sa Zefirovcima. Zajedno sa njima došli smo na ideju da napravimo nešto za naše građane, ali da im baš ostane sevdalinka kao “pečat u srcu”. Nakon koncerta dobili smo sve pozitivne kritike i to nam je dalo još vise motiva da napravimo u budućnosti još jedna koncert, ali o tome ćemo drugom prilikom. Nacrt je u pripremi pa kada se sve definiše rado ćemo vas obavijestiti o svemu.

Koje su vam naredne svirke, nastupi…?
Što se tiče naredne svirke u pregovorima smo za nastupe po Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji, ali i isto tako moguće je da se organizuje koncert Šabana Šaulića & Ritam NoĆi Benda u našoj najboljoj diskoteci “GALAXIS”.

Hvala vam na odzivu na intervju, želimo vam puno sreće i uspjeha u narednom periodu.
Hvala i vama na pozivu, također želim vam sve najbolje u vašem daljnjem radu.

Facebook: http://www.facebook.com/pages/Ritam-Noci-Band/193202454803
YouTube: http://www.youtube.com/user/elvirbrco


Fast Tube by Casper

Fast Tube by Casper

 

 

 

 

 

 

 

 

Pogledaj i ovo

KUD Tinja ambasadori Bosne i Hercegovine na internacionalnom festivalu folklora

Članovi kulturno-umjetničkog društva Tinja od 7.-12. jula u Turskoj (Bursa) predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na …

ROBINZON najavljuje BRODOLOM 2019 na jezeru Modrac!

Atraktivan lineup na najatraktivnijoj lokaciji u regionu – jezero Modrac.   Na obali jezera Modrac …

Komentariši