Internet prezentacija starog grada Srebrenika

Stari grad Srebrenik Gradina predveče.
Stari grad Srebrenik Gradina predveče.

Nova internet prezentacija bosanskog kraljevskog grada Srebrenika i turističkih kapaciteta i potencijala općine Srebrenik

Početak 2013. godine je sa sobom donijelo i novu, dizajnom i sadržajem ispunjenu internet prezentaciju starog grada Srebrenika.

Stari grad Srebrenik – Tvrđava Gradina, jednan je od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova, sa posebno lijepim prirodnim okruženjem i dominantnim položajem. Prvi put u pisanim dokumentima se spominje 1333. godine u povelji Bana Stjepana II Kotromanića mada se vjeruje da postoji i mnogo ranije od 1333. kada je bio i prijestolnica srednjovjekovne Bosne.

Nova web stranica će se tematski baviti promocijom kulturne baštine Općine Srebrenik kao i ostalih turističkih kapaciteta i potencijala navedene općine. Pored Starog grada Srebrenika kao centralnog historijsko autoritativnog objekta na kojem se temelje sve pretpostavke vezane za razvoj turizma, na navedenoj web stranici su obuhvaćeni i ostali objekti koji su na listi zaštićenih nacionalnih spomenika. Promocija svih kulturnih dešavanja, projekata iz oblasti kulture i turizma, potencijala i kapaciteta, raznih tematskih manifestacija i slično će od sada biti rađena preko web stranice i ostalih komunikacijskih medijskih kanala kao što su društvene mreže, facebook, twitter, i ostalih.

Stranicu možete pogledati na adresi http://starigrad.srebrenik.ba kao i na Facebook-u puetm adrese http://www.facebook.com/starigrad.srebrenik ili na Twiteru na https://twitter.com/StariGradSrebre

Pogledaj i ovo

Održana promocija knjige “Sve bio je ritam” Borisa Leinera

Knjiga koja je uzburkala mnoge muzičke i umjetničke duhove, “Sve bio je ritam” Borisa Leinera, …

Koronavirus u Bosni i Hercegovini – 852 nova slučaja zaraze

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini su registrovana 852 nova slučaja zaraze koronavirusom. …

Komentariši