Ilegalno živ – Dubioza Kolektiv, podrška legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe u BiH

Obzirom da je donošenje Zakona o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe u našoj zemlji, uglavnom zbog administrativnih razloga, još uvijek na čekanju, oboljeli, ali i aktivisti koji su ljekovitu stranu kanabisa osjetili na vlastitom organizmu, kao i svi oni koji podržavaju lakši put pacijenta do legalne nabavke kanabisa, i dalje neumorno ukazuju na ovaj problem i rade na njegovom rješavanju.

Jedan od njih je i poznati bosanskohercegovački glumac Irfan Ribić, koji je ovom ljekovitom biljkom stavio pod kontrolu odmaklu fazu skleroze multiplex, u trenutku kada je bio na korak do invalidskih kolica. Sada živi sasvim normalan život, osim glumom bavi se sportom, a nedavno je sa suprugom Adnom postao otac prelijepoj kćerkici Dei.

Upravo na njegovu inicijativu, “Dubioza kolektiv” u novi album uvrstila je pjesmu “Ilegalno živ”, čime su pružili otvorenu podršku legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe:

ovo je još jedan pokušaj buđenja svijesti onih koji su zaduženi za donošenje zakona, odnosno prevazilaženje administrativnih barijera, kako pacijenti ne bi upadali u zamke crnog tržišta, te kako bi lijek nabavljali legalno, na ljekarski recept, u apotekama.

Objava Ilegalno živ – Dubioza Kolektiv, podrška legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe u BiH pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Alma Muratovic 2020

Alma Muratović SDP-a kandidat za gradonačelnicu Srebrenika – Intervju ekskluzivno za Srebrenik.NET

Mandatne četverogodišnje politike (od izbora do izbora) i nesistemsko, odnosno selektivno rješavanje problema su i doveli do ovakvog nezavidnog stanja kakvo imamo u našem gradu.

Nova pijaca u Srebreniku ? – gdje idemo u razvoju – 1. dio

Smijao nam se čitav internet kada se saznalo da imamo novu stanicu za javni prevoz, …

Pijani Brčak pozvao Hitnu pomoć na intervenciju pa im ukrao sanitet

Na području Brčkog noćas je zabilježen nesvakidašnji slučaj, kada je muškarac u alkoholiziranom stanju ukrao …

Hrana u BiH u odnosu na prošlu godinu skuplja za više od 20 posto

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju u Bosni i Hercegovini mjerene …