HW Subtitler

“HW Subtitler” by Edin Lelić – Download

Uredjaj “HW Subtitler” (pogledati shemu za njegovo sastavljanje) se jednostavno kaci na videosignal koji prolazi recimo od receivera do TV-a, a potrebno je i obezbijediti stabilno napajanje od 5V i ca.500 mA sto u shemi nije ucrtano.

Za navigaciju imamo tri tastera (naprijed, nazad i start). Dakle dva tastera su za pretragu, a start sluzi da titlovanje krene u zeljenom trenutku, jer kada pronadjemo zeljeni “dijalog” on ce cekati komandu za start.

Uredjaj zahtijeva subtitle fajl koji je radjen za 25 fps, jedino u tom slucaju cemo imati potpunu tacnost tajminga, dakle kad ga jednom podesimo nema nikakve gnjavaze u toku filma.

EETitle.exe je program za upload titlova.

Program je dovoljno jasan sam po sebi – na uredjaju je potrebno zadrzati pritisnutu tipku “Play” i pri tome ukljuciti napajanje, tada je uredjaj spreman da primi podatke. Nakon unosa podataka iskljuciti napajanje i uredjaj je spreman za upotrebu. Brzinu prenosa potrebno je staviti na 19200 bps ukoliko uredjaj radi na 8MHz. Na fotografiji sagradjenog uredjaja se vide tri dodatna tranzistora koji sluze za RGB izlaz – to je za razvojne svrhe te stoga na shemi nisu ucrtani 😉

Edin Lelic ([email protected]) 04.02.2005.godine.

HW Subtitler shema

Pogledaj i ovo

GLRubik

“GLRubik” by Kristijan Smiljanić – Download GLRubik je jednostavna za koristenje 3D simulacija Rubik kocke. …

FIR Filter

“FIR Filter” by Kristijan Smiljanić – Download Moguce je unijeti sledece karakteristike za projektovanje filtera: …

Komentariši