Srebrenik.NET / Aktuelno / Humanost na djelu džemata Kiseljak, MIZ Srebrenik

Humanost na djelu džemata Kiseljak, MIZ Srebrenik

Džemat Kiseljak, Medžlis IZ-e Srebrenik, je u svom djelovanju realizirao mnogobrojne aktivnosti od kojih izdvajamo: humanitarno djelovanje, socijalni programi, izgradnja kuća bolesnim i iznemoglim, pružanje djeci, kao i odraslima, pomoći dodatne nastave iz predmeta matematike, engleskog jezika, informatike itd., ustupanje prostora za djecu predškolskog odgoja i obrazovanja, razno-raznim kulturnim manifestacijama od značaja za Zajednicu i Bošnjake itd.

Ovog puta nije izostala pomoć džemata bolesnoj džematlijki koja je dio džemata Kiseljak, te na takav način ponovo pokazali humanost na djelu. U petak, 28.07.2017. godine, nakon džume-namaza imam džemata Kiseljak Ismet-ef. Odobašić zajedno sa džematlijama, posjetili su bolesnu džematlijku te tim povodom uručili mašinu za veš, koja je bila neophodna bolesnoj ženi. Sve je krenulo objavom na Facebook profilu Ismet-ef. „Danas prije podne-namaza ispred džamije čekala me jedna teško bolesna džematlijka koja traži pomoć u vidu polovne veš mašine, jer zbog teške bolesti nije u stanju više ručno prati veš. Ona boluje tešku bolest, imala je deset operacija i nekoliko kemo terapija. U razgovoru sa njom vidio sam da je u stvarnoj potrebi. Ovim putem molim sve one koju su u mogućnosti da pomognu u kupovini veš mašine“- istakao je Ismet-ef. Odobašić na svom Facebook profilu.

Samo dva dana poslije prve obavijesti istakao je obavijest u kojoj stoji:  „Obavještavam prijatelje i ostale dobre ljude koji su uzeli učešća u akciji kupovine ves mašine za našu džematlijku da je uz obećana sredstva koja će biti realizovana do petka, prikupljeno dovoljno sredstava za realizaciju ove akcije, te se ista zaključuje. Kupovina i predaja iste bit će aako Bog da u petak poslije džume-namaza. Molim da ovu poruku prenesete i drugima kako bi se izbjegla bilo kakva zloupotreba“.

On je zadovoljan kada pomaže drugima. “Zar nagrada za dobro učinjeno djelo može biti nešto drugo do dobro ?!”. Hvala Allahu koji je omogućio da putem dobrih ljudi uspijemo realizovati još jedno hairli djelo i tako obradujemo našu bolesnu dzematlijku novom veš mašinom koju je odavno željela. Ovim putem se zahvaljujem svima koji su uzeli učešća u akciji moleći Dragog Allaha da ih obilato nagradi za njihov trud“-istakao je Ismet-ef.

Molimo Allaha da nagradi sve one koji na bilo koji način doprinose razvoju Zajednice. Amin!

 

MiZ Srebrenik