Historijski uspjeh srebreničke košarke – Silver Kings

Nakon kantonalnih kvalifikacija gdje su pioniri Silver Kingsa zauzeli prvo mjesto i ostvarili plasman na Federalno prvenstvo, ostvarili su do sada najveći uspjeh i plasirali se na završni državni turnir devet najbolji ekipa u cijeloj BiH.
U subotu 12. i 13.04.2014 godine odigrane su utakmice zavrsnice Federalnog prvenstva za pionire. Učešće je uzelo 9 ekipa koji su ujedno predstavljali i svoje kantone.
Silver Kingsi su bili u grupi sa domaćinom Kaknjom i Sparsima iz Mostara. Nakon pobjede nad Kaknjom 80-78 i mostarskim Sparsima 76-63 srebrenički košarkaši su zauzeli prvo mjesto u grupi A i ostvarili plasman na završnicu Prvenstva BiH.
U drugim grupama ovog dijela takmičenja prva mjesta zauzele su dvije sarajevske ekipe Sparsi i Real Way. U finalnom dijelu koji se igrao za poredak košarkaši Silver Kingsa su poraženi od Real Way-a dok su u borbi za prvo mjesto Sparsi pobijedili Real Way.
Ovo je do sada najveći uspjeh omladinske košarke u Srebreniku.
Kada se uzmu u obzir sve teškoće koje smo imali prilikom osnivanja i djelovanja prve godine uspjeh je još slađi. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli djelovanje i rad kluba i nadamo se da su momci to svojim igrama i zaslužili – izjavio je trener ekipe Silver Kingsa Edis Bajrektarević.
Vrijedi pomenuti i devet momaka koji su odabrani iz brojnog pogona škole košarke Silver Kings: Armin Hrštić, Amir Morankić, Amar Salkić, Vehbija Hodžić, Eren Ozturk, Sanjin Mehmedović, Mehmedalija Lelić, Almir Karić i Belmin Lelić.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …