Grupa građana odlučila da čuva uspomenu na Balaševića: Most u parku nazvati po Panonskom mornaru

Grupa građana Tuzle okupila se na Facebook grupi gdje su putem ove društvene platforme razgovarali o inicijativi da se jedan dio Tuzle nazove po Balaševiću, a na kraju su odlučili da bi za to idealan bio most koji vodi iz parka prema Panonskim jezerima.

Vođeni ljubavlju prema velikom kantautoru Balaševiću koji je u petak preminuo usljed posljedice upale pluća, grupa koja se okupila putem Facebooka sutra će se u 12 sati okupiti u parku gdje će svoju inicijativu podijeliti sa svim Tuzlacima i svim ljudima koji su u Balaševićevoj melopoeziji nalazili užitak i ispunjenje.

Na ovaj način Tuzla bi se pridružila gradovima poput Rijeke, Ljubljanje, Skoplja i nekih drugih te bi na taj način sačuvala sjećanje na velikog čovjeka i umjetnika Balaševića, a most je zasigurno najbolja lokacija, imajući u vidu da je Balašević godinama gradio mostove koji su spajali ljude.

The post Grupa građana odlučila da čuva uspomenu na Balaševića: Most u parku nazvati po Panonskom mornaru appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

U BiH konačno stiže 100.000 doza vakcine

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković rekla je danas u Sarajevu da se …

Slon u Španskom zoološkom vrtu usmrtio radnika

Slon u zoološkom vrtu Cabarceno u Španiji usmrtio je radnika koji je u tom trenutku …