Granična policija BiH uhapsila osam osoba, dvije sa Interpolove potjernice

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine protekle sedmice su izveli operativne akcije u kojima su uhapsili osam osoba na graničnim prijelazima.

Oni su tako 17. septembra ove godine uhapsili državljanina Turske T.G. (1985.), za kojeg je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Pariz raspisao potjernicu zbog krivičnih djela u vezi sa seksualnim napadima. Kontroliran je na letu iz Istanbula i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Dan ranije, 16. septembra ove godine, pripadnici Granične policije su na letu iz Frankfurta uhapsili muškarca E.S. (1978.) jer ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela “nasilničko ponašanje“.

Državljanin Bosne i Hercegovine je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Službenici Granične policije su na Aerodromu Sarajevo na letu iz Frankfurta, 14. septembra 2022., uhapsili osobu inicijala N.T. (1975.), nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Bosanskoj Krupi zbog krivičnog djela “krivotvorenje isprave“. Bh. državljanin je predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Dvojica bh. državljana su 16. septembra ove godine također uhapšena prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. Za I.A. (1986.) je utvrđeno da su za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisali potrage zbog ukupno osam krivičnih djela “teška krađa“ i „krađa“. Za E.B. (1986.) je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu radi izdržavanja kazne zatvora. Predati su službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Službenici Jedinice GPBiH Kamensko, 16. septembra 2022., uhapsili su osobu inicijala E.H. (1973.) jer ga potražuje Općinski sud u Livnu zbog krivičnog djela “teška krađa“. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Kamensko i predat službenicima Centra sudske policije u Kantonu 10.

Službenici Jedinice GPBiH Orašje, 14. septembra 2022., uhapsili su M.O. (1959.), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Orašje i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

I 12. septembra ove godine je također uhapšena jedna osoba i riječ je o državljaninu Srbije inicijala A.B. (1971.) Provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Zagreb raspisao potjernicu zbog krivičnih djela “teška krađa“, “prevara“, “krađa“ i “krivotvorenje“. Kontroliran je na izlasku iz BiH na prijelazu Brčko i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

Objava Granična policija BiH uhapsila osam osoba, dvije sa Interpolove potjernice pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Glas na izborima od 50 do 200 KM, zastrašivanja i prijetnje gubitkom posla

Nastavljena je praksa trgovine biračkim odborima. Zabilježeni su i brojni navodi o kupovini glasova Koalicija …

Stipendije od 1.000 i 1.500 KM: Vlada TK nagradila najbolje učenike i studente

Ugovore o dodjeli ukupno 99 stipendija nadarenim učenicima osnovnih škola i studentima sa područja Tuzlanskog …