Gradsko vijeće Gradačca pokrenulo inicijativu za izmjenu trase autoputa Tuzla-Brčko-Orašje

Gradsko vijeće Gradačac usvojilo je Prijedlog odluke o visini naknade za taksi stajališta. Usvojena je Inicijativa za izmjenu trase autoputa Tuzla-Brčko-Orašje i data saglasnost JP Parkinzi za investiciono ulaganje u objekat Sportske dvorane. Ove godine na području Gradačca registrovano je pet taksi stajališta s kapacitetom 17 taksi vozila.

Gradsko vijeće je usvojilo Odluku o razmještaju i visini naknade za korištenje taksi stajališta. Prvobitno je predložena nešto veća naknada od prošlogodišnje , ali vijećnici su podržali amandman kojim je zatraženo da ne povećavaju naknadu jer su taksisti već opterećeni poskupljenjem goriva, tako da je naknada za korištenje taksi stajališta ostala nepromijenjena.  Donesena je i Odluka o utvrđivanju javnog interesa rekonstrukcije raskrsnice  u blizini poslovnih zgrada FAMOSA, CIMOSA, SILOSA.     

Gradsko vijeće Gradačac usvojilo je Prijedlog odluke o pokretanju inicijative za izmjenu trase autoputa Tuzla-Brčko-Orašje. Vijećnici smatraju da je privrednicima Gradačca i Srebrenika potrebno kvalitetnije povezivanje s autocestom . S ovom inicijativom će ići prema Vladi TK, da vide da li je izvodivo spajanje na Ormanici umjesto u Previlama. JP Parkinzi data je saglasnost za investiciono ulaganje 10 000 KM u renoviranje sanitarnog čvora i strujnoj ormara u Sportskoj dvorani u Gradačcu.  

  Gradsko vijeće Gradačac dalo je saglasnost i na cijene vodnih usluga za 2022. godinu; Za individualne korisnike iznosit će 1,20 KM /m3 a za industrijske potrošače 1,60 KM/m3. Usvojena je i Informacija Doma zdravlja o aktivnostima na otvaranju hemodijaliznog centra u Gradačcu.   

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …