Gradski odbor SDP-a Srebrenik predstavio kandidate za gradsko Vijeće

SDP Srebrenik – gradski Odbor

U Plavoj sali Doma kulture u Srebreniku, uz poštivanje propisanih mjera zaštite od virusa COVID, održana je sjednica Gradskog odbora SDP GO Srebrenik i Programska konvencija na kojoj su predstavljeni kandidati SDP-a  za Gradsko vijeće, kao i kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Srebrenik. 
Takođe, ovom prilikom delegati Gradskog odbora jednoglasno su usvojili dokumente Izborni program i Izbornu strategiju za lokalne izbore u novembru.


Sjednica Gradskog odbora i Programska konvencija su protekle u izuzetno pozitivnoj atmosferi, a gost konvencije bio je #ElvirMahmuzić, sekretar Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla. 
Delegati SDP GO Srebrenik pružili su apsolutnu podršku svojim kandidatima, a naročito kandidatkinji za gradonačelnicu Srebrenika, #AlmiMuratović.
SDP je još jednom pokazao politicčku zrelost, spremnost za izlazak iz patrijarhalnog društva, pružio priliku mladima i stručnima i pokazao da Srebrenik mora drugačije. 
Tim ljudi koji SDP kandiduje za lokalne izbore ove godine na čelu sa kandidatkinjom za gradonačelnicu je tim kojeg čine mladi, sposobni, moralni i stručni kandidati, koji imaju kvalitetan izborni program, a koji će predstavljati program rada svih izabranih predstavnika nakon izbora u novembru. 


SDP nudi građanima nešto drugačije, alternativu postojećem stanju, konkretan program, kvalitetan tim i sve ono što je potrebno za stvaranje pozitivnih promjena u našem gradu. 
Građani će to, svakako, i sami prepoznati.


#SrebrenikMoraDrugacije

#MladiDonosePromjene

#SDP 

#DoPobjede

Pogledaj i ovo

˝DONIRAJ˝ i budi dio akcije spajanja gradova Srebrenika i Gračanice i magistralnih puteva Tuzla-Orašje i Tuzla –Doboj najkraćim putem preko Seone i Rašljeve

Iz dva grada Srebrenika i Gračanice, grupa građana iz nekoliko mjesnih zajednica ( Seona, Rašljeva, Dedići, Duboki Potok, Miričina, Orahovica ) sa predvodnicima Adnanom Muslimovićem, Adijom Mehinovićem, Muhamedom Nurkanovićem i Samirom Mujkanovićem pokreću akciju i prikupljaju u narednih deset dana sredstva za dovršetak i asfaltiranje preostalih 600 metara nesfaltiranog dijela puta koji povelazi Seonu i Rašljevu te magistralne puteve Orašje -Tuzla i Tuzla- Doboj najkraćim putem.

Program SDP-a za Grad Srebrenik predstavila je kandidat za gradonačelnicu Srebrenika Alma Muratović

”Razvoj grada zasniva se na principu da osnovni resurs predstavljaju kadrovi. To su mladi obrazovani kadrovi svih struka koji ne služe samo kao rasadnik kadrova za javnu upravu i javna preduzeća, nego i privatnim poduzetnicima, koji zavise o povoljnim lokalnim uslovima u stvaranju prosperiteta, profita i opće dobiti u cjelini. Gradska uprava ima zadatak i ključnu obavezu u stvaranju povoljnog poslovnog okruženja za osnivanje, rast i razvoj preduzeća koji mogu i moraju obezbjediti ostanak radno sposobnog stanovništva u domovini. Stvaranjem povoljnog poslovnog ambijenta za privrednike sa jedne strane i njihov korektan odnos prema stručnim radnicima svih profila uz adekvatno obezbjeđenje materijalnih sredstava za njihov život sa druge strane predstavljaju garant ostanka radno sposobnog stanovništva u BiH.“