GRADONAČELNIK ČESTITAO DAN GRADA I ZLATNIH LJILJANA

Svim građanima grada Gradačac povodom 22. oktobra, Dana Grada, upućujem najiskreniji čestitke. Dobitnicima najvećih ratnih priznanja čestitam Dan “Zlatnih ljiljana” grada Gradačac.

U proteklih nekoliko dana u Gradačcu je održano niz kulturno zabavnih aktivnosti u sklopu programa obilježavanja 22. oktobra Dana Grada Gradačac.

oktobra 1992. godine dogodila se jedna od presudnih bitaka za Gradačac ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Tog dana neprijatelj je pokušao ući u Gradačac s «OKLOPNIM VOZOM» koji je specijalno pripreman za tu namjenu. Mnogi vojni analitičari slažu se u ocjeni da je zaustavljanje tog voza, prekretnica u odbrani Bosne i Hercegovine.Tadašnje Općinsko vijeće općine Gradačac, je svojom Odlukom proglasilo ovaj Dan za DAN OPĆINE /GRADA GRADAČAC.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Gradačac uz prigodan program i čas historije dodjeljena su i gradska priznanja. Ovogodišnja gradska priznanja dodjeljena su: Priznanje “Zlatni grb Grada”, VII bataljonu 107. Viteške motorizovane brigade, odnosno II 211. Oslobodilačke brigade dok su priznanja “Zlatni Zmaj” dodijeljena Mirzi Avdičeviću i Damiru Iskriću. Dobitnicima upućujemo iskrene čestitke.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …