Gradina do prve pobjede u sudijskom vremenu

Nogometaši Gradine tek u 5. kolu ostvarili su prvu ovosezonsku pobjedu i to protiv Omladinca iz Mionice, koji je u Srebreniku savladan minimalnim trijumfom od 1:0, golom „rezerviste“ Almira Popare u 92. minuti susreta. Novi trener Fahrudin Zejnilović do meča sa Mioničanima odradio je svega jedan trening, ali je njegov saradnik Samir Adanalić, dobro poznavao ekipu, tako da se formula sa ulaskom juniora Popare u zadnjih 15 minuta pokazala uspješnom. Tokom cijele utakmice Srebreničani su atakovali na gol gostiju kao i u susretu sa Goškom, ali ovoga puta sav trud nagrađen je u zadnjim trenucima, kada je i probijen mionički „bunker“, koji je bio tvrd poput onog ratnog s početka 90-ih godina. Zadnja linija ispred nezaposlenog Zukića bila je besprijekorna sa najboljim pojedincem Harisom Kešetovićem, dok su na visini zadatka posao odradili Škahić, Ahmetović i Savić. Vezni red se trudio sa kapitenom Senadom Kešetovićem, Mašićem, Salkićem i Salihbašićem, ali put do mreže nisu uspjeli pronaći, dok su u subotu nešto manje bili raspoloženi napadači Žerić i Ordagić, od kojih se očekuje da daju golove. Ulazak „rezervista“ Malika Smajlovića, Omerbašića te posebno junaka Popare, bio je pogodak u metu. Breme teško nekoliko tona palo je s leđa, što se na kraju vidjelo i po suzama radosnicama, nakon kojih se u Srebreniku diše koliko toliko punim plućima. Trijumfom nad Omladincem, „plavi“ su prepustili posljednju poziciju ekipi Goražda, a u narednom kolu Srebreničani gostuju u Orašju, kod nekadašnjeg osvajača Kupa BiH, koji ima ozbiljne namjere da se vrati u premijerligaško društvo.

Pogledaj i ovo

Program SDP-a za Grad Srebrenik predstavila je kandidat za gradonačelnicu Srebrenika Alma Muratović

”Razvoj grada zasniva se na principu da osnovni resurs predstavljaju kadrovi. To su mladi obrazovani kadrovi svih struka koji ne služe samo kao rasadnik kadrova za javnu upravu i javna preduzeća, nego i privatnim poduzetnicima, koji zavise o povoljnim lokalnim uslovima u stvaranju prosperiteta, profita i opće dobiti u cjelini. Gradska uprava ima zadatak i ključnu obavezu u stvaranju povoljnog poslovnog okruženja za osnivanje, rast i razvoj preduzeća koji mogu i moraju obezbjediti ostanak radno sposobnog stanovništva u domovini. Stvaranjem povoljnog poslovnog ambijenta za privrednike sa jedne strane i njihov korektan odnos prema stručnim radnicima svih profila uz adekvatno obezbjeđenje materijalnih sredstava za njihov život sa druge strane predstavljaju garant ostanka radno sposobnog stanovništva u BiH.“

Ich liebe Deutschland – monodrama u Domu kuluture u Srebreniku 6 Novembra u 19h

06 Novembra 2020 od 19:00h u Domu kulture u Srebreniku pogledajte monodramu Vahida Klopića u izvedbi Jasmine Dedić Ibrić. Zbog trenutne zdravstvene situacije broj mjesta je ograničen ali će se ispoštovati sve epidemiološke mjere. U sklopu kafića Doma kulture možete rezervisati svoje mjesto po cijeni od samo 10 KM.

Komentariši