Srebrenik.NET / Vijesti / Grabar-Kitarović osudila odlikovanje zločinca: Nisam bila upoznata sa prisustvom ambasadora na prijemu u Banja Luci

Grabar-Kitarović osudila odlikovanje zločinca: Nisam bila upoznata sa prisustvom ambasadora na prijemu u Banja Luci

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović nije bila upoznata s odlaskom veleposlanika Ivana Del Vechija u Banja Luku na prijem povodom 9. januara, Dana RS, potvrđeno je za Vijesti.ba u Uredu predsjednice Hrvatske.

“Predsjednica Republike Hrvatske nije bila upoznata s odlaskom veleposlanika Ivana Del Vechija u Banja Luku na prijem, stoga Vas molimo da se za sve detalje obratite Ministarstvu vanjskih i europskih poslova”, kažu iz Ureda i dodaju:

“Ujedno želimo naglasiti da predsjednica Republike oštro osuđuje odlikovanje bivšeg oficira JNA Slavka Lisice, koji je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen zbog ratnih zločina počinjenih na području Šibenika 1991. godine”, naveli su za Vijesti.ba u odgovoru iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

 

 

The post Grabar-Kitarović osudila odlikovanje zločinca: Nisam bila upoznata sa prisustvom ambasadora na prijemu u Banja Luci appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico