Tvrđava Gradina Srebrenik

Google ipak seli na televizijske uređaje

Nakan testiranja usluge pretraživanja televizijskih programa, internetski div Google udružio se s Intelom i Sonyjem kako bi zajedno predstavili platformu naziva Google TV. Ovim potezom Google planira u vlastitom aranžmanu donijeti web sadržaje na zaslone televizijskih uređaja. Prve rezultate ove suradnje trebali bismo vidjeti već za nekoliko mjeseci.

Google i Intel nemaju previše iskustva u ovom segmentu, no Sony je prisutan poodavno, a upravo ova trosmjerna suradnja trebala bi rezultirati prisutnosti Googleovih usluga, društvenih mreža poput Twittera i Facebooka te sličnih servisa na televizijskim uređajima.

Web sadržaji na televizijskim uređajima prisutni su već neko vrijeme na nekim uređajima, no najčešće u obliku zatvorenih platformi. Novom suradnjom Google planira koristiti svoj ‘otvoreni’ operacijski sustav Android, čime bi nezavisnim programerima bilo omogućeno stvaranje sadržaja za televizijske uređaje.

Tri kompanije kontaktirale su s jednim od najvećih proizvođača potrošačke elektronike poput daljinskih upravljača, tvrtku Logitech, da se uključi u ovaj projekt. Prve rezultate ove suradnje trebali bismo vidjeti već za nekoliko mjeseci.

Pogledaj i ovo

Super računar

Kako povećati brzinu prenosa podataka na linux serveru ?

Kako podesiti linux server da bude brži :)

Uvezati harddisk spojen na router sa linux mašinom

Jedan odličan router koji koristim već 5 godina je od firme AVM Fritzbox 7490. Odličan router za privatnu upotrebu koji nudi sve što napredniji korisnik treba. Ali ...

Komentariši