Google ipak seli na televizijske uređaje

Nakan testiranja usluge pretraživanja televizijskih programa, internetski div Google udružio se s Intelom i Sonyjem kako bi zajedno predstavili platformu naziva Google TV. Ovim potezom Google planira u vlastitom aranžmanu donijeti web sadržaje na zaslone televizijskih uređaja. Prve rezultate ove suradnje trebali bismo vidjeti već za nekoliko mjeseci.

Google i Intel nemaju previše iskustva u ovom segmentu, no Sony je prisutan poodavno, a upravo ova trosmjerna suradnja trebala bi rezultirati prisutnosti Googleovih usluga, društvenih mreža poput Twittera i Facebooka te sličnih servisa na televizijskim uređajima.

Web sadržaji na televizijskim uređajima prisutni su već neko vrijeme na nekim uređajima, no najčešće u obliku zatvorenih platformi. Novom suradnjom Google planira koristiti svoj ‘otvoreni’ operacijski sustav Android, čime bi nezavisnim programerima bilo omogućeno stvaranje sadržaja za televizijske uređaje.

Tri kompanije kontaktirale su s jednim od najvećih proizvođača potrošačke elektronike poput daljinskih upravljača, tvrtku Logitech, da se uključi u ovaj projekt. Prve rezultate ove suradnje trebali bismo vidjeti već za nekoliko mjeseci.

Pogledaj i ovo

Uvezati harddisk spojen na router sa linux mašinom

Jedan odličan router koji koristim već 5 godina je od firme AVM Fritzbox 7490. Odličan router za privatnu upotrebu koji nudi sve što napredniji korisnik treba. Ali ...

Porezna uprava kuca na vrata freelancera

Porezna uprava FBiH je prije pola godine počela aktivnosti na prikupljanju informacija o građanima FBiH …

Komentariši