Glumci koji su u Varaždinu klečali pred gulašom s Titovom fotografijom dobili prijetnje

Članovi varaždinskog Kerekesh Teatra, kojeg vode glumci Ljubomir i Jan Kerekeš, dobili su prijetnje jer su objavili šaljive fotografije na kojima kleče pred gulašom držeći kalendar na kojem je Josip Broz Tito.

Ovim potezom aludirali su na muškarce koji kleče na Trgu bana Jelačića i mole za “čednost”, prestanak pobačaja, obraćenje hrvatskog naroda, život u “predbračnoj čistoći” itd. Ovaj događaj organizuje bratstvo Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina.

“Muškarci klečali na Trgu Sv. Vinograda i molili da gulaš uspije. Da nije ni preretki ni preveč šarf. Žene danas ne trebaju kuhati, nosimo im gulaš jer ih volimo takve kakve jesu. Puno pusa od Kerekesh Teatra i prijatelja”, napisali su glumci

Iako su mnogi pohvalili njihovu šalu, neki ipak smatraju da su pretjerali su ismijavanju.

“Profesionalci trebaju znati da nije sve za sprdnju… Ako nema ideje, bolje je šutjeti”, napisao je jedan korisnik Facebooka.

“Nepotrebno ismijavanje bilo čijih i bilo kakvih stavova”, dodao je drugi.

“Šteta, a bili ste mi simpatični”, također je jedan od komentara.

Glumci su zatim objavili da su dobili prijetnje te objasnili zbog čega su objavili fotografije.”S obzirom na to da smo primili nekoliko otvorenih prijetnji i s obzirom na to da su naše fotografije klečanja pored gulaša postale najpraćenija vijest u Hrvatskoj ikad (što je izrazito žalosno, jer ima puno ljepših i važnijih vijesti), šaljemo ovu poruku svima koji još vjeruju u ljubav. Mi smo vjernici i vjerujemo da se svaka molitva jednako glasno čuje bez obzira gdje se moli”, započeli su.

Upitali su zašto ne bismo sutra mogli postaviti tepihe na trgove i klanjati se u smjeru džamije ili druge crkve, ako živimo u demokratiji i prihvatamo različitosti.

“Ako poštujemo žene i njihova prava, zašto bismo trebali tražiti od njih da budu u službi muškaraca? I zašto bi muškarci trebali odlučivati umjesto žena? Ako se ljudi vole, zašto ne bi smjeli voditi ljubav prije braka? Živimo u 21. stoljeću i klečimo na trgovima? Svoju seksualnu orijentaciju dokazujemo povorkama, zastavama ili šamarima i batinama? Ajmo se svi smiriti i pomoliti za sebe. Bez fotoaparata u rukama. Sami za sebe. Sad. Ako izgubimo vjeru da različito ide zajedno, onda prestajemo biti ljudi. Sve vas voli vaš Kerekesh Teatar”, napisali su.

Dodali su da je kalendar s Titom bio jedino što su našli u vikendici i da nema veze s njihovim životnim stavovima.

The post Glumci koji su u Varaždinu klečali pred gulašom s Titovom fotografijom dobili prijetnje appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …