Girl THing Tuzla: “Ko kaže da žene ne znaju parkirati?”

Studentsko vijeće Fakulteta elektrotehnike – ogranak Girl THing je organizacija osnovana krajem 2018. godine sa misijom da osnaži djevojke da zamisle i ostvare svoje buduće snove u informaciono-komunikacijskim tehnologijama.

“”Ko kaže da žene ne znaju parkirati?” naziv je novog projekta koji realizuje ogranak “GirlTHing” Studentskog vijeća Fakulteta elektrotehnike Tuzla.

Projekat je jedan od projekata odobrenih po Javnom pozivu za dodjelu finansijskih sredstava iz Budžeta Grada Tuzla za 2020. godinu!

“Cilj projekta ako kažete, “Žene ne znaju parkirati”, jeste pružanje studenticama i učenicama  adekvatno znanje iz IT vještina koje su u skladu sa današnjim tržištem rada, kao i potpora za rast i razvoj njihovog samopouzdanja koje su danas bitne na tržištu rada.” rekla je članica Girl THing, Lejla Bašić.

Dotani cilj ovog projekta je da mlade žene stečeno znanje primjene na konkretnom problemu, tj. razvoju ideje rješavanja sistema pametnog parkiranja.

“Udruženje je od kompanje Bosch dobilo 8 parking senzora gdje će se raditi na rješavanju bržeg i efikasnijeg parkiranja. Time želimo skrenuti pažnju na zagađenost zraka na području grada Tuzle, ali i šire. Iako projekt traje samo do decembra mi nećemo stati tu. Želimo nastaviti projekt i sljedeće godine, te pružit mladim djevojakama nova znanja i proširiti svijest zagađenosti zrak. “izjavila je Lejla Bašić.

Projekt je započeo 15. augusta i trajat će do 24. decembra. Studentice Fakulteta elektrotehnike s područja grada Tuzle mogu se prijaviti preko obrazca koji je objavljen na facebook stranice i instagrama “Girl THing”.

 

 

The post Girl THing Tuzla: “Ko kaže da žene ne znaju parkirati?” appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Greškom vozačice: Automobil završio u koritu rijeke Jale

U Tuzlanskom naselju Slavinovići u nedjelju  u popodnevnim satima, automobil je završio u koritu rijeke Jale. Kako nezvanično saznaje Faktor.ba, neoprezna vozačica ostavila je automobil u brzini te je on završio u koritu rijeke. U ovoj nesreći nije bilo povrijeđenih, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta. U ljetnom periodu vodostaj Jale je veoma nizak, […]

Tuzlanska inovatorica osvaja Ameriku: BiH i porodicu nosim u srcu gdje god pođem

Anela Arifi po završetku srednjoškolskog obrazovanja u Tuzli, odlučuje napraviti veliki korak za jednu mladu osobu, napustiti svoj topli dom i započeti život na drugom kontinentu. Njeno znanje, talenat su nagradili i prepoznali na “Google Science Fair” naučnoj Olimpijadi gdje je proglašena jednom od najperspektivnijih naučnica u svijetu, mlađih od 18 godina. Govornica je bila […]