Generacija bez kompasa uskoro izdaje novi album

Nakon dvanaestogodišnje diskografske pauze srebrenički bend Generacija bez kompasa izdaje dugoočekivani novi album. Na novom albumu će se naći pjesme koje su snimane u studiju Prizma, u kojem članovi Generacije bez kompasa Almin Bajrektarević, Faruk Smajlović, Muharem Hare Bajrektarević, Nedim Bajrektarević, Malik Smajlović i dalje rade na novom materijalu.

Generacija bez kompasa | S lijeva na desno: Nedim Bajrektarević (bass gitara), Almin Bajrektarević (solo gotara), Muharem Bajrektarević (bubanj), Malik Smajlović (vokal), Faruk Smajlović (klavijature)
Generacija bez kompasa | S lijeva na desno: Nedim Bajrektarević (bass gitara), Almin Bajrektarević (solo gotara), Muharem Bajrektarević (bubanj), Malik Smajlović (vokal), Faruk Smajlović (klavijature)

“Novi album bi trebao ugledati svjetlo dana do kraja ove godine. Stilski, ovaj album, će biti veoma različit od klasičnog heavy hard rock-a pa do rock-a progresivnijeg tipa sa izražajnijim instrumentalnim dionicama. Također, tu će biti i dvije balade koje bi mogle da izazovu poprilično dobre reakcije naših fanova” – kazao je za naš portal Malik Smajlović.

Srebrenička Generacija bez kompasa je do sada izdala jedan album pod nazivom “Epitaf”, izdat 2002. godine, a na kojem su se nalazile pjesme: “Kapija sreće”, “Epitaf I”, “Epitaf II (Mulj)”, “Mojoj ljubavi”, “Knut”, “Bijela kiša”, “Odlaziš”, “Mir u duši” i “Zašto ne želim da prođe san”. Ovaj album je rađen, također, u studiu “Prizma” (vlastita produkcija), a izdao ga je “Sarajevo disk”.

“Također, objavljen je spot za pjesmu koja nosi naziv “Bluzer” i najavljuje novi album, a u pripremi je i još jedan spot za pjesmu sa novog albuma. ” – ističe frontmet benda Malik Smajlović.

Ekskluzivno donosimo i najavu za iznenađenja koja spremaju u Generaciji bez kompasa, ali kako kažu, da bi saznali koja su to iznenađenja, fanovi će morati sačekati i sam izlazak albuma.

U nastavku pogledajte pomenuti spot za pjesmu “Bluzer”.

http://www.youtube.com/watch?v=C9IgDYiVt_o

Pogledaj i ovo

Demant od predsjednika SDA Srebrenik: “SDA Srebrenik nije u koaliciji sa NIP-om u Srebreniku”

Prvo, nama niko nije ponudio koaliciju. Mi i kada bismo dobili tu ponudu istu bi prvo razmotriti na Izvršnom odboru stranke i onda zajedno zauzeli svoj stav. Inače SDA stranka će uvijek podržati odluke koje su za dobrobit Srebrenika i teme koje su aktuelne u Srebreniku, da bismo jednostavno riješili neke probleme i ne stajali na jednom mjestu sljedeće 4 godine. Znači, ako se ponudi ta opcija, mi ćemo dobro razmotriti sve uslove koji se nude u vezi takve koalicije i dati naš odgovor. Mi smo SDA i mi smo jak subjekat u Gradskom vijeću Srebrenika.

Edis Kavgić: “vijećnici ne smiju da kažu svoje mišljenje zbog sitnih ličnih interesa”

Uloga opozicije u Gradskom Vijeću u sljedecim godinama, koja je ? Kritikovati rad Vijeća i gradonačelnika, transparentno i javno upozoravanje na rad Vijeća ili nerad istog. Mi vidimo da je često povreda poslovnika na djelu i opoziciji se oduzima pravo na glas, kritiku, diskusiju. Svi su pod presijom od strane gradonačelnika Omerovića u Gradskom vijeću i vijećnici ne smiju da kažu svoje mišljenje zbog sitnih ličnih interesa.