Generacija bez kompasa uskoro izdaje novi album

Nakon dvanaestogodišnje diskografske pauze srebrenički bend Generacija bez kompasa izdaje dugoočekivani novi album. Na novom albumu će se naći pjesme koje su snimane u studiju Prizma, u kojem članovi Generacije bez kompasa Almin Bajrektarević, Faruk Smajlović, Muharem Hare Bajrektarević, Nedim Bajrektarević, Malik Smajlović i dalje rade na novom materijalu.

Generacija bez kompasa | S lijeva na desno: Nedim Bajrektarević (bass gitara), Almin Bajrektarević (solo gotara), Muharem Bajrektarević (bubanj), Malik Smajlović (vokal), Faruk Smajlović (klavijature)
Generacija bez kompasa | S lijeva na desno: Nedim Bajrektarević (bass gitara), Almin Bajrektarević (solo gotara), Muharem Bajrektarević (bubanj), Malik Smajlović (vokal), Faruk Smajlović (klavijature)

“Novi album bi trebao ugledati svjetlo dana do kraja ove godine. Stilski, ovaj album, će biti veoma različit od klasičnog heavy hard rock-a pa do rock-a progresivnijeg tipa sa izražajnijim instrumentalnim dionicama. Također, tu će biti i dvije balade koje bi mogle da izazovu poprilično dobre reakcije naših fanova” – kazao je za naš portal Malik Smajlović.

Srebrenička Generacija bez kompasa je do sada izdala jedan album pod nazivom “Epitaf”, izdat 2002. godine, a na kojem su se nalazile pjesme: “Kapija sreće”, “Epitaf I”, “Epitaf II (Mulj)”, “Mojoj ljubavi”, “Knut”, “Bijela kiša”, “Odlaziš”, “Mir u duši” i “Zašto ne želim da prođe san”. Ovaj album je rađen, također, u studiu “Prizma” (vlastita produkcija), a izdao ga je “Sarajevo disk”.

“Također, objavljen je spot za pjesmu koja nosi naziv “Bluzer” i najavljuje novi album, a u pripremi je i još jedan spot za pjesmu sa novog albuma. ” – ističe frontmet benda Malik Smajlović.

Ekskluzivno donosimo i najavu za iznenađenja koja spremaju u Generaciji bez kompasa, ali kako kažu, da bi saznali koja su to iznenađenja, fanovi će morati sačekati i sam izlazak albuma.

U nastavku pogledajte pomenuti spot za pjesmu “Bluzer”.

http://www.youtube.com/watch?v=C9IgDYiVt_o

Pogledaj i ovo

Goran von Karkin maestralnim remixom obilježio rođendan velikog Olivera Dragojevića

Na današnji dan 1947. godine rođen je jedan od najvećih umjetnika novog doba, jedinstveni Oliver …

Papa Franjo uporedio rat u Ukrajini s nacističkom operacijom u kojoj je ubijeno dva miliona ljudi

Papa Franjo uporedio je u srijedu rat u Ukrajini s nacističkom operacijom u kojoj je …