G.Hrgovi-Zbog ljubomore nožem napao bivšu djevojku i njenog prijatelja

Policija je prekjučer uhapsila N. F. (52) iz Gornjih Hrgova, općina Srebrenik, zbog sumnje da je oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem, teže povrijedio dvije osobe.

Osumnjičeni je noć ranije u 21.30 sati u mjestu Gušte kod Srebrenika nanio teže povrede u predjelu glave 43godišnjem E. M. i tridesettrogodišnjoj ženi E. S. Incident se dogodio ispred kuće vlasništvo B. N., koju koristi povrijeđena žena.

Povrijeđeni su zbrinuti u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Nakon operativnog zahvata, E. M. je smješten na Odjel intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimaciju

UKC-a Tuzla. Njegovo zdravstveno stanje izuzetno je teško i priključen je na aparate za vještačko disanje, dok su kod njegove prijateljice E. S. ljekari konstatirali lakše tjelesne povrede. Nakon što se nad osumnjičenim provede kriminalistička obrada, bit će predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzla, koje će naknadno odlučiti hoće li od nadležnog suda zatražiti određivanje mjere pritvora. Kako nezvanično saznajemo, uzrok ovog fizičkog napada mogla bi biti ljubomora. Naime, prije izvjesnog vremena 33-godišnja E. S. napustila je N. F. i preselila se u susjedno naselje Gušte, gdje je boravila u iznajmljenoj kući vlasnika B. N. Ljubomorni N. F., kako se pretpostavlja, nije se mogao pomiriti s prekidom ljubavne veze te je fizički napao E. S. i njenog 43-godišnjeg prijatelja.

Pogledaj i ovo

Novi rast cijena u BiH: Litar goriva košta 2,51 KM

Cijene nafte na svjetskom tržištu znatno su porasle proteklih dana te su dostigle rekordne iznose. …

Lavina zatrpala trojicu planinara na Bjelašnici, spasioci na terenu

Gorska služba spašavanja Sarajevo (GSS) locirala je mjesto i na putu je prema tri planinara …

Komentariši