G.Hrgovi-Zbog ljubomore nožem napao bivšu djevojku i njenog prijatelja

Policija je prekjučer uhapsila N. F. (52) iz Gornjih Hrgova, općina Srebrenik, zbog sumnje da je oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem, teže povrijedio dvije osobe.

Osumnjičeni je noć ranije u 21.30 sati u mjestu Gušte kod Srebrenika nanio teže povrede u predjelu glave 43godišnjem E. M. i tridesettrogodišnjoj ženi E. S. Incident se dogodio ispred kuće vlasništvo B. N., koju koristi povrijeđena žena.

Povrijeđeni su zbrinuti u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla. Nakon operativnog zahvata, E. M. je smješten na Odjel intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimaciju

UKC-a Tuzla. Njegovo zdravstveno stanje izuzetno je teško i priključen je na aparate za vještačko disanje, dok su kod njegove prijateljice E. S. ljekari konstatirali lakše tjelesne povrede. Nakon što se nad osumnjičenim provede kriminalistička obrada, bit će predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Tuzla, koje će naknadno odlučiti hoće li od nadležnog suda zatražiti određivanje mjere pritvora. Kako nezvanično saznajemo, uzrok ovog fizičkog napada mogla bi biti ljubomora. Naime, prije izvjesnog vremena 33-godišnja E. S. napustila je N. F. i preselila se u susjedno naselje Gušte, gdje je boravila u iznajmljenoj kući vlasnika B. N. Ljubomorni N. F., kako se pretpostavlja, nije se mogao pomiriti s prekidom ljubavne veze te je fizički napao E. S. i njenog 43-godišnjeg prijatelja.

Pogledaj i ovo

Druga noć TKT Fest 2020: Monodrama ˝Školjka šumi˝ autora Slobodana Novaka

Promocijom monografije nastale povodom obilježavanja 40 godina umjetničkog rada glumca, profesora, reditelja i producenta Vlade …

115 godina od rođenja Franje Ledera

Rođen je u Tuzli 29.10.1905. od oca Johana Ledera, narednika žandarmerije i majke Roze (Rosa …

Komentariši