”FUTUREBAG” – TORBA ZA BUDUĆNOST, SREBRENIK 2014

Dobrotvorno udruženje FUTUREBAG – Torba Za Budućnost, ima cilj da pruži podršku sto većem broju materijalno i društveno ugrožene djece u Bosni i Hercegovini. Povodom toga na području općine Srebrenik ove godine udruženje FUTUREBAG – Torba za Budućnost, svim polaznicima prvih razreda, uručiti će besplatne školske torbe.

Školske torbe koje FUTUREBAG uručuje mališanima  zadovoljavaju najviše evropske standarde sigurnosti djece u prometu. Posjeduju reflektirajuće elemente i uz to su ergonomske i funkcionalne. Kopče s patentom za lako otkopčavanje, ergonomska leđa za zdravlje djeteta, materijal protiv znojenja leđa, podstavljene prilagodljive naramenice, funkcionalna unutrašnjost s više odjeljaka, poklopac torbe lako se otvara, te posjeduje patent koji onemogućava vraćanje poklopca prilikom vađenja knjiga iz torbe. Torbe su izrazito lagane i teže maksimalno do 1200 g.

 Uručivanjem, kroz donacije finansiranih, školskih torbi i pratećeg pribora prvačićima se pomaže:

  • direktno
  • transparentno
  • efikasno
  • dugotrajno
  • bez obzira na vjersku ili etničku pripadnost
 

Donacije su noseći faktor našeg projekta. Bez njih FUTUREBAG ne bi bio u stanju da pomogne.

Od samog početka naših aktivnosti prijavio se veliki broj dobrih ljudi, koji su bili spremni da nas podrže i postanu dio ovog projekta.

FUTUREBAG je osnovan na principu potpune transparencije svih financijskih aspekata. Da bi obrazložili povjerenje donatora, svaka donacija, kao i svi ostali prihodi inicijative objavljuju se na oficijelnoj stranici www.futurebag.org.

TV TELOP

Koncept FUTUREBAG-a

Princip inicijative je sasvim jednostavan. FUTUREBAG raznim načinima pokušava prikupiti što veču količinu sredstava (članarina, privatne donacije, sponzori, aukcije umjetničkih radova i signiranih eksponata poznatih ličnosti, humanitarni koncerti i sl.) Od ukupne sume sakupljenih sredstava, po nabavnoj cjeni, direktno od proizvođaća kupuju se visokokvalitetne torbe i direktnim putem dodjeljuju djeci u Bosni i Hercegovini.

Važno je napomenuti da je ove godine održano nekoliko humanitarnih koncerata podf nazivom ”WIENER SEVDAH”, gdje su učešće uzeli Damir Imamović, Amira Medunjanin, Melika Moranjkić i Vanja Muhović, gdje se  tim putem skupilo najveći dio sredstava.

Obavijest o datumu i vremenu dodjele školskih torbi biće istaknuta na svim osnovnim školama u Srebreniku.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …