FOTO/VIDEO: Upriličena tradicionalna podjela bajramskih paketića u džematu Bare

IMG_0331U petak (25.09.2011.), u džamiji na Barama u Srebreniku upriličena je dodjela bajramskih paketića za učenice i učenike džemata Bare. Drugog dana Bajrama prelijepi ambijent džamije u Barama, dodatno je bio okićen i obasjan nasmijanim i veselim licima mališana.
Oko 100 nasmijanih lica izašlo je iz džamije sa paketićima na kojima je ispisano: BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN, džemat Bare Srebrenik.


Darovi za mališane su obezbijeđeni sredstvima donatora, kojima se ovom prilikom srdačno zahvaljujemo. Imam džamije u Barama, Muhamed ef. Bašić je učenicama i učenicima čestitao početak nove mektepske godine i poželio im mnogo uspjeha. Čestitka je upućena i roditeljima, sa željom da se ispune njihova očekivanja i nade sa kojima djecu ispraćaju u mekteb.

Također provjerite

Strajk

Štrajk zbog prestanka radnog odnosa u JKP 9. septembar Srebrenik

Hazim Halilović iz Sladne danas je započeo štrajk ispred zgrade Gradske uprave u Srebreniku, a zbog prestanka radnog odnosa u Javnom komunalnom preduzeću 9. septembar Srebrenik.

Poslovna ideja

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U IMPAKT INKUBATORU POSLOVNIH IDEJA GRAD SREBRENIK

IMPAKT inkubator poslovnih ideja predstavlja sveobuhvatan program inkubacije poslovnih ideja odnosno podrške realizaciji poslovnih ideja i sastoji se iz sljedećih komponenti: Poduzetnička obuka u trajanju od 6 dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca fokusirana na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje poduzetničkih vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela. Priprema i realizacija prezentacije poslovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela. Dodjela bespovratne finansijske podrške u iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne poduhvate na području Grada Srebrenika, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima za podršku poduzetnicima. Stručnu i mentorsku podršku u daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.