Srebrenik.NETwork

FOTO: Poznate “face” na otvaranju manifestacije “Dani Sarajeva u Beogradu”

Restoran “4 sobe gospođe Safije” je, zajedno sa restoranom “Kovač” gost, domaćin i organizator manifestacije “Dani Sarajeva u Beogradu”, koji se od 23. do 28. januara 2018. godine održava u okviru projekta “Ljubav spaja, hrana takođe”.

Među poznatim ličnostima koji su uživali u restoranu “Kovač” našli su se: Andrija Milošević, Neda Ukraden, Zijah Sokolović, Raka Marić, Rambo Amadeus i mnogi drugi.

Vlasnik ovog renomiranog sarajevskog objekta, Amer Sinanović je prije par godina pokrenuo projekat koji ima za cilj da čari bh. kuhinje, muzike i neizostavnog druženja predstavi i van granica naše zemlje. Tako je i ovaj put Amer odabrao vrhunskog sarajevskog kuhara, Nihada Mameledžiju, koji je Beogradu predstavio najstarija tradicionalna jela iz Sarajeva.





“Safija je oličenje svih onih divnih osobina koje su upisane u genetsko naslijeđe naših prostora, Sarajeva i cijele BiH. U njoj je duh davno utihnulih, a lijepih vremena kada se, povrh svega, cijenila dobrota, odmjerenost, otmjenost, maniri, gostoprimstvo, kultura, umjetnost, kada su podjednako važni bili i kvalitet hrane i način na koji je servirana i kojim se slijedom jede. Naš cilj je da upravo ovim posjetama i putovanjima upoznajemo ljude širom regiona sa tip lijepim običajima”, izjavio je Sinanović.

“U današnje vrijeme kada su građani obje zemlje preopterećeni teškim političkim temama, mislim da je ovo način da podsjetimo sve ljude na lijepe stvari koje možemo zajedno podijeliti, a to su hrana, muzika i druženje”, dodala je u razgovoru za Kameleon organizatorica ovog eventa, Zinaida Jamakosmanović.

The post FOTO: Poznate “face” na otvaranju manifestacije “Dani Sarajeva u Beogradu” appeared first on Kameleon M&M.

Srebrenik.NETwork

Exit mobile version