(FOTO) Ispraćena još jedna generacija maturanata MSŠ u Srebreniku

Mješovita srednja škola u Srebreniku je ispratila još jednu generaciju maturanata. Maturanti su u najljepšim odijelima i haljinama, svečanim defileom prošetali gradskim trgom te uz pratnju svojih roditelja, prijatelja kao i velikog broja Srebreničana obilježili kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Uvodnim i prigodnim riječima obratio se direktor Mješovite srednje škole Safet Omerović koji je čestitao svim maturantima na završetku srednjeg obrazovanja, zaželio sreću u daljem školovanju, a super odlikašima je uručio diplome.

“Izuzetna mi je čast što večeras mogu da prisustvujem ovako lijepom događaju, ispraćaju još jedne generacije maturanata srednjoškolskog centra u Srebreniku. Sve maturante pozivam da svu tu ljepotu, sreću i energiju ponesu zajedno kroz život i ukoliko uspiju u tome, biće to i naš i vaš uspjeh i dokaz da je ovo srednjoškolsko obrazovanje polučilo rezultate”, rekao je direktor Omerović.

Titulu učenika generacije Mješovite srednje škole u Srebreniku sa zaslugom je ponio je Besim Bojadžija, koji je pohađao Ekonomsku školu i koji se po svojim osobinama, postupcima, ali i postignućima izdvojio među svojim vršnjacima u toku svog četverogodišnjeg školavanja.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što stojim ovdje ispred vas sa titulom učenika generacije. Danas završavamo jedno bitno poglavlje u svom životu, a to je srednjoškolsko obrazovanje, mnogi kažu da je to najbolji period našeg života, ali mi to ne znamo jer mi tek od sutra idemo u život”, kazao je učenik generacije Besim Bojadžija.

Besim je ovom prigodom zahvalio svim profesorima što su učenicima na kvalitetan i zabavan način prenosili znanje, učili ih ne samo predmetu nego i životu.

Nakon svečanog defilea gradskim trgom učenici su nastavili druženje u Hotelu Park u Srebreniku, gdje im je uz bogatu trpezu obezbijeđen i prigodan muzički program.

Tradicionalno se u Srebreniku posljednjih godina održavaju mature i učenika osnovnih škola kojom prilikom učenici defiluju gradskim trgom. Demosntracija mladosti, bezbrižnosti i ljepote privuče i stotine sugrađana koji aplauzima u život ispraćaju svoje sinove, kćerke, komšije i poznanike.

Preuzeto sa: tatabrada.tv

Pogledaj i ovo

Program SDP-a za Grad Srebrenik predstavila je kandidat za gradonačelnicu Srebrenika Alma Muratović

”Razvoj grada zasniva se na principu da osnovni resurs predstavljaju kadrovi. To su mladi obrazovani kadrovi svih struka koji ne služe samo kao rasadnik kadrova za javnu upravu i javna preduzeća, nego i privatnim poduzetnicima, koji zavise o povoljnim lokalnim uslovima u stvaranju prosperiteta, profita i opće dobiti u cjelini. Gradska uprava ima zadatak i ključnu obavezu u stvaranju povoljnog poslovnog okruženja za osnivanje, rast i razvoj preduzeća koji mogu i moraju obezbjediti ostanak radno sposobnog stanovništva u domovini. Stvaranjem povoljnog poslovnog ambijenta za privrednike sa jedne strane i njihov korektan odnos prema stručnim radnicima svih profila uz adekvatno obezbjeđenje materijalnih sredstava za njihov život sa druge strane predstavljaju garant ostanka radno sposobnog stanovništva u BiH.“

Ich liebe Deutschland – monodrama u Domu kuluture u Srebreniku 6 Novembra u 19h

06 Novembra 2020 od 19:00h u Domu kulture u Srebreniku pogledajte monodramu Vahida Klopića u izvedbi Jasmine Dedić Ibrić. Zbog trenutne zdravstvene situacije broj mjesta je ograničen ali će se ispoštovati sve epidemiološke mjere. U sklopu kafića Doma kulture možete rezervisati svoje mjesto po cijeni od samo 10 KM.