Elon Musk postavio neslavni rekord: u kratkom vremenu izgubio više od 200 milijardi dolara

Teslin “Technoking” dospio je u knjigu rekorda zahvaljujući katastrofalnoj 2022. godini u kojoj se njegovo bogatstvo smanjilo za 182 milijarde dolara, objavila je organizacija u petak u objavi koja se poziva na podatke iz Forbesa.

Guinness je primijetio da, iako je “tačnu brojku Muskova gubitka gotovo nemoguće utvrditi”, a neki mediji procjenjuju da je izgubio više od 200 milijardi dolara, vlasnik Twittera srušio je prethodni rekord: gubitak od 58,6 milijardi dolara japanskog investitora Masayoshija Sona u 2000. godini.

Muskovo smanjenje bogatstva uvelike je posljedica strmog pada dionica Tesle, koje su izgubile otprilike 65 posto svoje vrijednosti tokom najgore godine u povijesti kompanije.

Gubitak je bio dovoljan da ga svrgne s mjesta najbogatijeg čovjeka na svijetu – titulu koju sada drži magnat luksuzne robe Bernard Arnault.

Elon Musk believes he can do everything at once: Send men into space and  relaunch Twitter'

Naravno, Musk nije jedini milijarder čije je bogatstvo opalo 2022. godine. Američki milijarderi ukupno su izgubili 660 milijardi dolara prošle godine..

Pad bogatstva Muska spriječio je osnivača Amazona Jeffa Bezosa da odnese Guinnessov svjetski rekord. Bezosov gubitak od 80 milijardi dolara u 2022. sigurno bi mu donio titulu “najvećeg gubitka” da nije bilo Muska.

Njegov kolega Mark Zuckerberg također je srušio rekord Masayoshi Sona sa svojim gubitkom od 78 milijardi dolara.

Muskovo bogatstvo nekoć je iznosilo čak 320 milijardi dolara krajem 2021. Od 10. jauara, Forbes procjenjuje da njegova neto vrijednost iznosi 142,1 milijardu dolara, što ga čini br. 2 najbogatija osoba na svijetu ispred Indijca Gautama Adanija (125,1 milijardi dolara).

The post Elon Musk postavio neslavni rekord: u kratkom vremenu izgubio više od 200 milijardi dolara appeared first on Kameleon M&M.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …