Tvrđava Gradina Srebrenik

Džeko: Možda je moja cijena bila previsoka

Bh. reprezentativac i najbolji strijelac Bundeslige u protekloj sezoni, Edin Džeko“, izjavio je za „Kicker“ da je cijena koju je za njega tražio Wolfsburg, možda i previsoka. „Bundesliga je najjača na svijetu“.

Edinu Džeki, kapitenu Wolfsburga koji se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu Bundeslige, nije se ispunila želja da ovu sezonu zaigra u novom klubu. „Nije bilo nogometnog kluba koji bi za Džeku izdvojio 41 milion eura koliko je tražila uprava Wolfsburga“, piše Kicker, a prenosi www.fussballtransfers.com.

Džeko kaže da se ne boji naredne sezone: „Mogu samo uticati na to da li ću dobro igrati i da li ću davati golove. Najviše se koncentrišem na VfL Wolfsburg. Kao kapiten moram biti uzor“. Ovih dana je sve više dokaza da se Džeko nalazi u njemačkoj elitnoj klasi, piše www.fussballtransfers.com.

„Bundesliga je za mene najjača Liga na svijetu. U Bundesligi sam četiri godine i svake godine je sve bolja i atraktivnija. Svake sezone dolaze nove zvijezde. To je dokaz razvoja Bundeslige“, kaže Džeko.

Džekinu promjenu kluba unutar Bundeslige bi mogao realizovati samo FC Bayern iz Münchena. „Raduje me što se moje ime povezuje sa jednim tako velikim klubom. To je dokaz da sam u posljednje tri godine nešto uradio. Za mene je to dodatna motivacija“, kaže Džeko i najavljuje da će „na sebi još raditi“.

„Tužan sam zbog Misketovog odlaska“

Misimović i Džeko u vrijeme kada su zajedno igrali u WolfsburguBildunterschrift: Misimović i Džeko u vrijeme kada su zajedno igrali u Wolfsburgu

Kada je riječ o novim igračima u Wolfsburgu, Džeko kaže da je Diego najbolja zamjena za Zvjezdana Misimovića. „Diego je veliki igrač. On je zvijezda“, izjavio je Džeko za „Kicker“.

Međutim, Džeko u intervjuu listu „Die Welt“ nije krio svoje žaljenje zbog odlaska Zvjezdana Misimovića. „Tužan sam što je otišao. Dobri smo prijatelji. Zajedno smo dobro igrali. Nedostaje mi i volio bih da i dalje igra u Wolfsburgu, ali tako je u nogometu“, kaže Džeko.

Na pitanje: šta se promijenilo od kako je kapiten Wolfsburga, šaljivo odgovorio: „sada na teren izlazim prvi. Prije sam izlazio zadnji. Tog rituala sam se morao odreći. Šalim se. Naravno da ima promjena. Osjećam veću odgovornost. Lijep je osjećaj kada nosite kapitensku traku. Čast ju je nositi. Ona mi pokazuje koliko me drugi cijene. Sada više razgovaram sa mlađim igračima i pokušavam im pomoći“, kaže Džeko.

Autor: kicker/fussballtransfers.com/Mehmed Smajić

Pogledaj i ovo

Samir Adanalic Trener OFK Gradina

Intervju sa trenerom OFK Gradine – Samir Adenalić radi na tome da OFK Gradina bude stabilan prvoligaš

Naš je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele. Mi smo nakon 6 godina druge lige konačno u Prvoj ligi Federacije i ovdje su ozbiljne ekipe iz Federacije i OFK Gradina će pokušati da kroz ovu godinu afirmiše i mlađe igrače a i da postanemo stabilan prvoligaš.

NAŠA SUGRAĐANKA: Selma Omerović novi trener ŽNK Iskra Bugojno

Selma Omerović novi je treneri ženskog nogometnog kluba Iskre iz Bugojna. Ona je u prethodnoj sezoni …

Komentariši