Srebrenik.NET / Vijesti / Dvije osobe uhapšene zbog neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom

Dvije osobe uhapšene zbog neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom

Dvije osobe su uhapšene u akciji kodnog naziva “Kliker”.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili su pretrese na dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona, s ciljem pronalaska predmeta i dokaza koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela – neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe. 

Riječ je o nastavku aktivnosti u okviru predmeta, koji se vodi u saradnji sa policijskim službenicima Njemačke, u vezi sa zaplijenom 95 komada ručnih granata, četiri automatske puške, osam pištolja, više dijelova različitih vrsta oružja, kao i određene količine municije, koje je 18. februara na području Drezdena, pronađeno u vozilu kojim su upravljali državljani Bosne i Hercegovine i koje je krijumčareno na relaciji Bosna i Hercegovina – Njemačka.

Tokom dosadašnjih aktivnosti uhapšene su dvije osobe, kojima je od Suda Bosne i Hercegovine određena mjera pritvora, dok su policijski službenici Njemačke uhapsili četiri osobe, svi državljani Bosne i Hercegovine.

Spomenute aktivnosti se provode prema naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

Izvor: Dnevni avaz

The post Dvije osobe uhapšene zbog neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico