Dogovorena pomoć Općini Čelić u vrijednosti od milion KM

Dogovor o načinima pomoći Općini Čelić nakon poplava i klizišta koji su prouzrokovali veliku štetu danas je okupio članove Vlade Tuzlanskog kantona, Skupštine TK te Kantonalne uprave civilne zaštite.

Na sastanku, kojim su predsjedavali predsjednik Skupštine Žarko Vujović i premijer TK Irfan Halilagić, razgovarano je na koji način uspješno angažovati sve mogućnosti finansijske pomoći Općini Čelić i koordinirati procesima koji će dugoročno otkloniti posljedice prirodne nepogode.

Vlada Tuzlanskog kantona, naglašeno je ovom prilikom, na današnjoj je sjednici već osigurala 100 hiljada KM interventne pomoći za sanaciju šteta.

Na sastanku je dogovoreno da će se hitno, u prvoj fazi putem programa i javnih poziva od strane resornih ministarstava i Civilne zaštite, osigurati pomoć u okvirnom iznosu od 1 milion KM.

Dogovoreno je da će putem kantonalnih Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja, Ministarstva privrede i Ministarstva rada, socijalne politike i povratka biti iskorišteni postojeći resursi za sanaciju klizišta i infrastrukture, pomoć poljoprivrednim proizvođačima i vlasnicima oštećenih objekata.

Također je dogovoreno da će Vlada Tuzlanskog kantona i nakon realizacije pomoći u vrijednosti od milion KM nastaviti tražiti modalitete kojim bi Općini Čelić pomogla u saniranju šteta izazvanih nedavnim bujicama.

The post Dogovorena pomoć Općini Čelić u vrijednosti od milion KM appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Slijedi velika završnica, humanitarna aukcija emisije “Bez teških tema”: Među predmetima je i nogometna lopta na kojoj su svi potpisi igrača Dinama

Nakon uspješne sezone emisije “Bez teških tema” u programu O Kanala slijedi velika završnica emisije …

Protest prevoznika u RS-u: Ne voze robu i ne sipaju gorivo

Od danas počinje bojkot točenja goriva i ne tovarimo robu na svim destinacijama. I to …