Dodik mladima, borcima i penzionerima pred izbore dijeli po 100 KM

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je najavio da će mladi, penzioneri i borci u Republici Srpskoj dobiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM.

“Da se osigura jednokratna podrška, prije svega mladima od 18 do 30 godina u iznosu od 100 KM, a koje treba isplatiti do kraja trećeg kvartala ove godine. Borcima i penzionerima također po 100 KM,” najavio je nakon današnje sjednice Predsjedništva SNSD-a u Banjoj Luci.

Dodik je naglasio da će za isplatu ove pomoći iz budžeta biti potrebno 50 miliona KM. Govoreći o tome zašto je donijeta ovakva odluka, izjavio da se time želi pomoći mladima da, kako je rekao, mogu kupiti knjige za školu i fakultet, a da borci i penzioneri mogu kupiti ogrjev za predstojeću zimu.

Ovakva odluka vladajućih u Republici Srpskoj donesena je nekoliko mjeseci uoči Općih izbora koji su raspisani za 2. oktobar. Ovakvu finansijsku pomoć davala je i vlast u Srbiji 2020., također u izbornoj godini. S obzirom na to, ovakav potez je i dio predizbornih aktivnosti.

Dodik je danas poručio da je protiv prolongiranja Općih izbora. Za podsjetiti je predsjednik HDZ-a Dragan Čović, koalicioni partner SNSD-a, smatra da nema uslova za održavanje izbora, jer nisu dogovorene izmjene Izbornog zakona.

The post Dodik mladima, borcima i penzionerima pred izbore dijeli po 100 KM appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Pijani Brčak pozvao Hitnu pomoć na intervenciju pa im ukrao sanitet

Na području Brčkog noćas je zabilježen nesvakidašnji slučaj, kada je muškarac u alkoholiziranom stanju ukrao …

Hrana u BiH u odnosu na prošlu godinu skuplja za više od 20 posto

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju u Bosni i Hercegovini mjerene …