Dobiti posao nastavnika – nemoguca misija

Nakon što ponovo nisam dobio nikakav odgovor na svoja postavljana Vijećnička pitanja , o tome ” Da li je općinsko Vijeće Srebrenik , učinilo nešto , povodom očitih kriminalnih radnji koje se dešavaju u pojedinim osnovni školama na područiju naše općine”. Pa kako nisam dobio nikakav odgovor evo već gotovo godinu dana , želim ovdje da iznesem svoja saznanja i svoje mišljenje o tome. I usput da upoznam roditelje onih koji će ove godine konkurisati na pojedina mjesta nastavnika , šta im je potrebno od dokumentacije i koliko eur-a moraju pripremiti da bi njihovo dijete u koga su ulozili pozamasna sredstva da bi zavrsilo skolu, moglo biti primljeno.

Kada se govori o dokumentaciji , tu je situacija , manje vise, jasna ko dan. Jer dokumentacija je u direktnoj vezi sa eurima , tako da ukoliko imate kompletno urednu dokumentaciju , a nemate eura ista ce preko noci postati nekompletna , neuredna ili na vrijeme ne pristigla. Tako da vecu pozornost trebate obratiti na eure. Po mojim informacijama , radno mjesto nastvanika “kosta” od 2.000 do 5.000 eur i na cijenu , vjerovatno, utice niz faktora. Po mom misljenju to je najprije da li je posao na odredjeno ili na neodredjeno vrijeme. Ono najgore u svemu je to sto ovakav vid primanja na posao novih radnika je postao praksa i ovo neoglasavanje opcinskog Vijeca , niti bilo koga drugog , valjda je znak odobravanja takovom nacinu primanja na posao.

Zalosno je , sto je ova praksa najocitija u skolama , mada je ona primjenjiva i na ostalim mjestima u nasoj opcini. A jos zalosnije je to sto mi svi znamo za ove radnje ali ne poduzimamo nista. Ako je demokratija i politicki pluarizam ova situacija pokrivanja kriminalaca i dzabahljebarosa , onda treba hitno uvest diktaturu .

Pogledaj i ovo

REGISTRACIJA AUTA U BOSNI i HERCEGOVINI

Nakon sto uplatite sve sto je potrebno da se auto registruje u BiH, sve te …

TRIBINE – GRADINA

Evo informacije o izgradnji tribina na stadionu u Srebreniku, koja je dostavljena za sledeću sjednicu …

Komentariši