Do sada Panonska jezera posjetilo oko 317 hiljada gostiju

Od početka ljetne sezone, tačnije od prvog junuara, kompleks Panonskih jezera posjetilo je oko 317 hiljada gostiju. Ono što je interesntno u odnosu na prošle sezone, ove godine zabilježena su povećanja broja gostiju koji dolaze van TK i iz susjednih država.  Iako je u posljednjih nekoliko dana vladaju lošiji vremenski uslovi, iz Uprave se nadaju da će ostvariti godišnji plan za ovu ljetnu sezonu.

„Mi se nadamo da ćemo  svoj plan ispuniti koji iznosi 380 hiljada posjeta do kraja augusta što govori da je Panonika i ovu sezonu bila magnet za veliki broj ljudi. Interestno je to što je povećan procenat ljudi koji dolaze izvan Tuzle i TK, i svjedoci smo organizovanih posjeta putem turističkih i putničkih agencija. Uglavnom dolaze iz istočne Hrvatske  a to su dijelovi Osijeka, Vinkovaca i tako dalje, ali i zapadne Srbije, Inđija, Valjevo, ali i Beograd. To nisu samo jednodnevni izleti nego naši gosti ostaju i po nekoliko dana“ rekao je Maid Porobić, direktor JKP Pannonica Tuzla

Od otvaranja prvog panonskog jezera 2003. godine, ovu turističku atrakciju posjetilo je preko 5,3 miliona gostiju. U godini prije pandemije korona virusa, bilo je rekordnih 400 hiljada posjeta. Međutim, kako naglašavaju, imperativ nisu brojevi nego zadovoljni gosti.

RTV SLON

Objava Do sada Panonska jezera posjetilo oko 317 hiljada gostiju pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Glas na izborima od 50 do 200 KM, zastrašivanja i prijetnje gubitkom posla

Nastavljena je praksa trgovine biračkim odborima. Zabilježeni su i brojni navodi o kupovini glasova Koalicija …

Stipendije od 1.000 i 1.500 KM: Vlada TK nagradila najbolje učenike i studente

Ugovore o dodjeli ukupno 99 stipendija nadarenim učenicima osnovnih škola i studentima sa područja Tuzlanskog …