Djeci Srebrenika uručeni novogodišnji paketići

Fejsbuk grupa “Nije da se hvalim, al’ iz Srebrenika sam” danas je organizovala podjelu novogodišnjih paketića djeci Srebrenika.

Organizacija prikupljanja paketića nadmašila je sva očekivanja, tako da je danas, prema riječima administratorke grupe Indire Smajlović, na gradskom trgu obradovano preko 300 mališana.

U akciju prikupljanja paketića uključili su se brojni građani Srebrenika, ali i neki koji ne žive u našem gradu, poput Stjepana Sitarevića iz Rahića, koji je svojom donacijom želio doprinijeti dječijoj radosti.

A, radost na dječijim licima je bila neskrivena, obzirom na ukupnu, veselu atmosferu i Djeda mraza, koji je s puno strpljenja, uz paketić, poklonio i osmjeh i po koju riječ podrške.

Arman Ribić je, uz paketić, nagrađen crvenim srcem i novčanom nagradom zbog posebno lijepog vladanja, truda i zalaganja.

Iako se očekivao odličan odziv, kako donatora, tako i mališana, današnje okupljanje na gradskom trgu nadmašilo je i ona najoptimističnija, tako da je danas u Srebreniku ispričana jedna izuzetno lijepa priča, odakle je otišla i jasna poruka da svima nama dječija radost mora biti ispred svega.

Objava Djeci Srebrenika uručeni novogodišnji paketići pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]