Srebrenik.NETwork

Direkcija za regionalne ceste TK potpisala regionalne ugovore sa komercijalnim bankama

Direkcija za regionalne ceste Tuzlanskog kantona potpisala je ugovore s tri komercijalne banke. Riječ je o povoljnim kreditnim linijama i ukupnom iznosu sredstava većem od 19 miliona KM kojima će se nastaviti rekonstrukcija i gradnja regionalnih cesta u Tuzlanskom kantonu.

Vlada Tuzlanskog kantona za ovogodišnja ulaganja u infrastrukturu, uključujući i ova kreditna sredstva, predvidjela je iznos veći od 26 miliona KM.

Direkcija za regionalne ceste uspješno je okončala proces javnih nabavki. Time su stvoreni preduslovi za sklapanje povoljnih kreditnih linija u ukupnom iznosu od 19 miliona i 100 hiljada KM. Ugovori su potpisani sa tri komercijalne banke: Unicredit, Intesa San Paolo i Union bankom.

Za početak izvođenja radova potrebno je pričekati saglasnost Vlade i Skupštine Tulanskog kantona na Plan utroška sredstava na regionalnim cestama. Taj bi posao mogao biti okončan u naredne dvije sedmice, predviđaju u Direkciji. Kvalitetnije regionalne ceste uslov su sigurnosti u prometu, ali i pretpostavka za snažniji privredni razvoj, rečeno je ovom prilikom.

The post Direkcija za regionalne ceste TK potpisala regionalne ugovore sa komercijalnim bankama appeared first on Radio Srebrenik.

Srebrenik.NETwork

Exit mobile version