Detalji tragedije kod Srebrenika: U ženu ispalio tri metka pa joj nožem nanio povrede po vratu

Mještane Srebrenika jutros je potresla informacija da se u mjestu Potpeć desilo ubistvo, a kako je za Klix.ba potvrdio glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, nedugo nakon ove tragedije osumnjičeni je lišen slobode i nad njim se trenutno vrši kriminalistička obrada.

Iznoseći detalje nemilog događaja, Arnautović nam je kazao da je prilikom ubistva osumnjičeni koristio pištolj iz kojeg je prema nesretnoj ženi ispalio najmanje tri metka. Također je upotrijebio i nož kojim je žrtvi nanio povrede u predjelu vrata.

“Izdata je naredba za obdukciju tijela žene, a od osumnjičenog je uzeta parafinska rukavica. Također, bit će obavljena hemijska, biološka i druga vještačenja”, kazao je Arnautović za Klix.ba.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili policijski službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutaršnjih poslova TK i postupajući tužilac.

Osumnjičeni Numanović će sutra biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Nezvanične informacije kazuju da su Vranjkovina i Numanović bili u ljubavnoj vezi. Svemu je, prema nepotvrđenim informacijama, kumovala njegova ljubomora, odnosno sumnja da ga Vranjkovina vara s drugim muškarcem.

Pogledaj i ovo

SREBRENIK: Formiranje trijažnog centra za pregled i smještaj lica

Odlukom Gradskog štaba Civilne zaštite Srebrenik počele pripreme za formiranje trijažnog centra za pregled i …

SREBRENIK: Dezinfekcija javnih površina

Danas na području Srebrenika već imamo 196 osoba koje su u izolaciji, potvrđeno je za …