DERVIŠAGIĆ: Portali lažu, borci iskorišteni u političke svrhe, ne saziva Gradonačelnik sjednice

Nakon što su mediji juče objavili saopštenje za javnost “UDRUŽENJA BORACA GRADAČAC” u kojem se navodi da su borci skoro tri mjeseca čekali obećani sastanak i da Predstavnici Udruženja boraca Gradačac, nisu naišli na razumijevanje aktuelnog gradonačelnika Edisa Dervišagića i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Gradačca, danas je objavljeno i saopštenje za javnost gradonačelnika Dervišagića.

Gradonačelnik je optužio portale da prenose neistine a borce pozvao da ne dozvole jeftini politički populizam. Odgovornost je prebacio na Kolegiji Gradskog vijeća.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Pojedini gradačački portali, jučer su prenijeli neistinite tvrdnje da su predstavnici Udruženja boraca Gradačac, skoro tri mjeseca čekali obećani sastanak ali nisu naišli na razumijevanje aktuelnog gradonačelnika Edisa Dervišagića i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Gradačca. Želim da informišem javnost da sam u proteklom razdoblju u tri navrata održao sastanke sa predstavnicima navedenog udruženja od čega je posljednji održan 5.10. 2020. a kojem su prisustvovali i predsjedavajući Gradskog vijeća te predstavnici ostalih boračkih udruženja. U potpunosti podržavam rad boračkih organizacija, uključujući i Udruzenje boraca Gradačac i redovno izvršavam sve preuzete budžetske obaveze prema pripadnicima boračke populacije kojoj i sam pripadam. Poslovnikom o radu Gradskog vijeća propisan je način sazivanja sjednica i gradonačelnik ne može sazivati sjednice. Da li će u narednom razdoblju biti organizovana sjednica Gradskog vijeća Gradačac na kojoj bi se razmatrala određena pitanja sa posljednjeg sastanka, odlučiće Kolegij Gradskog vijeća u čijoj je nadležnosti sazivanje sjednice.

Apelujem na boračka udruženja da ne dozvole jeftini politički populizam i zloupotrebu u predizborne svrhe, kako od strane političkih stranaka, tako i od strane “nezavisnih” portala!

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

U BiH 469 novozaraženih osoba, u TK 37

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata potvrđeno 469 novih slučajeva zaraze virusom …

U martu objava javnih poziva za zapošljavanje

Federalni zavod za zapošljavanje je u skladu sa Programom rada za 2021. godinu sačinio Program …