DERVIŠAGIĆ: Portali lažu, borci iskorišteni u političke svrhe, ne saziva Gradonačelnik sjednice

Nakon što su mediji juče objavili saopštenje za javnost “UDRUŽENJA BORACA GRADAČAC” u kojem se navodi da su borci skoro tri mjeseca čekali obećani sastanak i da Predstavnici Udruženja boraca Gradačac, nisu naišli na razumijevanje aktuelnog gradonačelnika Edisa Dervišagića i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Gradačca, danas je objavljeno i saopštenje za javnost gradonačelnika Dervišagića.

Gradonačelnik je optužio portale da prenose neistine a borce pozvao da ne dozvole jeftini politički populizam. Odgovornost je prebacio na Kolegiji Gradskog vijeća.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Pojedini gradačački portali, jučer su prenijeli neistinite tvrdnje da su predstavnici Udruženja boraca Gradačac, skoro tri mjeseca čekali obećani sastanak ali nisu naišli na razumijevanje aktuelnog gradonačelnika Edisa Dervišagića i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Gradačca. Želim da informišem javnost da sam u proteklom razdoblju u tri navrata održao sastanke sa predstavnicima navedenog udruženja od čega je posljednji održan 5.10. 2020. a kojem su prisustvovali i predsjedavajući Gradskog vijeća te predstavnici ostalih boračkih udruženja. U potpunosti podržavam rad boračkih organizacija, uključujući i Udruzenje boraca Gradačac i redovno izvršavam sve preuzete budžetske obaveze prema pripadnicima boračke populacije kojoj i sam pripadam. Poslovnikom o radu Gradskog vijeća propisan je način sazivanja sjednica i gradonačelnik ne može sazivati sjednice. Da li će u narednom razdoblju biti organizovana sjednica Gradskog vijeća Gradačac na kojoj bi se razmatrala određena pitanja sa posljednjeg sastanka, odlučiće Kolegij Gradskog vijeća u čijoj je nadležnosti sazivanje sjednice.

Apelujem na boračka udruženja da ne dozvole jeftini politički populizam i zloupotrebu u predizborne svrhe, kako od strane političkih stranaka, tako i od strane “nezavisnih” portala!

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]