Tvrđava Gradina Srebrenik

Denis Sadiković nasljednik Adanalića

Nakon ostavke Samira Adanalića na mjestu šefa Stručnog štaba Gradine, večeras je postignut dogovor o saradnji na ovome mjestu sa Denisom Sadikovićem, koji će tako naslijediti Adanalića na mjestu “kormilara” Srebreničana. Novi “coach” Gradine bit će predstavljen danas na press-konferenciji koja je zakazana za 13h u klupskim prostorijama, a ovaj Tuzlak bi trebao svoj debi imati već u subotu u Trebinju kada će Gradina gostovati kod Leotara. Sadiković je kao trener imao najbolje rezultate u mlađim selekcijama Slobode gdje je više puta bio prvak sa kadetima i juniorima, a radio je i kao trener u mlađim reprezentativnim selekcijama BiH. U svom CV-u ima i kao trener prvog tima Slobode, dok je posljednji mandat imao prošle sezone u federalnom prvoligašu iz Velike Kladuše, ekipi Krajišnika, s kojom je remizirao u prvom proljetnom kolu na Gradskom stadionu u Srebreniku.

Denis Sadiković je bio jedan od najboljih desnih bekova jugoslavenske lige u dresu Slobode kasnih 80-ih godina, a svoj debi u dresu Tuzlka imao je na Poljudu protiv Hajduka, kada mu je trener Fahrudin Avdičević ukazao priliku s klupe i kada je dobio zadatak da čuva Zlatka Vujovića. Bio je također član juniorske i mlade reprezentacije Jugoslavije u sjajnoj “Čileanskoj generaciji” zajedno sa Bobanom, Šukerom, Prosinečkim…, ali dva mjeseca prije odlaska na Svjetsko prventvo dobio je poziv iz JNA tako da nije osjetio tu slast osvajanja Svjetskog prvenstva. Sadikoviću bi također trebali asistirati kao i Adanaliću, Nedžad Bajrović i Mersudin Džafić. Nakon sutrašnjeg predstavljanja, Sadiković će odraditi i prvi trening sa ekipom, koju dosta dobro poznaje.

(ofkgradina.ba)

Pogledaj i ovo

Silver Kings – pričamo o uspjehu

Ovih dana smo mogli da čitamo odlične vijesti o uspjehu Silver Kingsa, košarkaškog kluba iz …

Samir Adanalic Trener OFK Gradina

Intervju sa trenerom OFK Gradine – Samir Adenalić radi na tome da OFK Gradina bude stabilan prvoligaš

Naš je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele. Mi smo nakon 6 godina druge lige konačno u Prvoj ligi Federacije i ovdje su ozbiljne ekipe iz Federacije i OFK Gradina će pokušati da kroz ovu godinu afirmiše i mlađe igrače a i da postanemo stabilan prvoligaš.

Jedan komentar

  1. ples sa vukovima

    ZELIMO DA STO PRIJE ODE,,,,IZ NASEG GRADA I NASEG KKLUBA

Komentariši