Delegacija Vlade TK posjetila Srebrenik

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, na čelu sa premijerom Kadrijom Hodžićem, boravila je danas u službenoj posjeti Gradu Srebreniku.

Na sastanku sa Gradonačelnikom Nihadom Omerovićem i njegovim saradnicima razgovarano je o projektima koji će poboljšati snadbjevanje vodom građana ove lokalne zajednice, projektima iz oblasti prostornog uređenja te razvoju poslovne zone Brezje, a jedna od tema bila je i izgradnja brze ceste Tuzla – Orašje, koja bi velikim dijelom prolazila kroz Srebrenik.

– Grad Srebrenik je u središtu ravnomjernog razvoja TK, koji ova Vlada zagovara i u čije ime smo u ovoj godini predvidjeli transfere od 1.340.000 KM. To znači kapitalni izdaci, vodni doprinosi, transferi za putunu, kanalizacionu, vodnu infrastrukturu, za dogradnju Suda u Srebreniku, zatim za socijalna stanovanja i jedan čitav niz infrastrukturnih projekata – ističe Kadrija Hodžić, premijer TK.

Posebna pažnja bit će posvećena putnoj infrastrkturi, najavljuje premijer Hodžić. razgovarano je o prekategorizaciji nekoliko lokalnih putnih pravaca u regionalne.

– Zatim, govorimo o vrlo važnom projektu autoceste Tuzla – Brčko- Orašje, gdje značajan dio trase prolazi kroz Srebrrenik i ovo je bila prilika da počnemo razgovore oko toga gdje bi ta trasa bila locirana. Jako nam je bitno da na ovom putu razvijemo Tuzlu, Srebrenik, Gradačac i Brčko.

Važna tema je i mogućnost poboljšanja vodosnadbjevanja, budući da trećina građana ove loklane zajednice ima problema sa gradskim vodosnadbjevanjem. Vlada TK u rješevanju ovog problema dat će značajnu podršku.

– Mi smo u sklopu sastanka delegirali pet važnih tema. Problem vodosnadbjevanja, problematiku realiziranja projekata iz oblasti prostornog uređenja, problematiku stavljanja u fuknciju iskorištenja kapaciteta poslovne zone Brezje, kao najvažnijeg poslovnog agregata Srebrenika i najbitnije pitanje je utvrđivanje trase brze ceste Tuzla – Orašje – kazao je Nihad Omerović, gradonačelnik Srebrenika.

Delegacije su obišle i lokalitet Okresanica na Majevici gdje je u toku gradnja sportsko rekreativnog centra, koji će uz Starii grad Srebrenik biti jedan od prepoznatljivijih turističkih sadržaja u Srebreniku.

Objava Delegacija Vlade TK posjetila Srebrenik pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Nova varijanta koronavirusa, omikron, identifikovana u 38 zemalja

Nova varijanta koronavirusa, omikron, identificirana je u 38 zemalja, ali za sada nije zabilježen ni …

Svaki treći građanin daje mito za zdravstvenu uslugu

Svaki treći građanin svjesno daje novac ili poklon, odnosno mito za zdravstvenu uslugu, pokazali su …