Delegacija Vlade TK posjetila Centar za kulturu i informisanje Srebrenik- U toku rekonstrukcija ovog objekta

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić boravili su danas u službenoj posjeti Srebreniku. Povod ove posjete su radovi koji se trenutno izvode na zgradi Doma kulture u Srebreniku.

Već neko vrijeme traje rekonstrukcija zgrade Doma kulture, a za tu namjenu su značajna sredstva obezbijeđena iz budžeta Tuzlanskog kantona. Izvode se radovi na vanjskom uređenju cijele zgrade Doma kulture u okviru kojih će biti zamijenjena stolarija, urađena termoizolacija i fasada, čime će ovaj impozantni objekt napokon dobiti jednu novu dimenziju, znatno bolje uslove za odvijanje sadržaja, energetsku efikasnost i ljepši izgled. Takođe, izvode se radovi u kino sali Doma kulture, gdje je postavljen sistem podnog grijanja. Biće postavljene i sve potrebne instalacije za vrhunske digitalne kino projekcije, ‘Dolby sistem’ koji omogućava vrhunski kino ugođaj i vrhunski zvuk prilikom projekcija. Završetkom ovih radova, biće postavljene i nove stolice te uređen enterijer kino sale koja će sasvim sigurno postati jedno reprezentativno mjesto za odvijanje kulturnih i svih drugih sadržaja u sasvim novom i nadasve ugodnom ambijentu.

Objekat Centra za kulturu i informisanje priključen je i na daljinski sistem grijanja iz gradske toplane. Osim stvaranja boljih uslova u samom Domu kulture, ovaj projekat ima i veliki ekološki značaj za cijelu gradsku jezgru, obzirom da se ovaj objekt do sada zagrijavao na ugalj i bio jedan od najvećih zagađivača zraka u centru Srebrenika.

Domaćini današnjeg sastanka bili su predstavnici gradske uprave Srebrenika, Muhamed Jašarević i Adnan Bijelić, te direktor Centra za kulturu i informisanje, Mirza Ibrišimović.

Domaćini su se prije svega zahvalili premijeru i ministrici na posjeti kao i na pružanju pomoći da se radovi koji su započeti privedu kraju u što kraćem vremenskom roku. 

Objava Delegacija Vlade TK posjetila Centar za kulturu i informisanje Srebrenik- U toku rekonstrukcija ovog objekta pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.

Powered by www.Srebrenik.net

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]