Tvrđava Gradina Srebrenik

Definitivno ne želimo prodati Begovića

Portsmouthov izvršni direktor Peter Storrie tvrdi da bh. reprezentativni golman Asmir Begović neće u januaru napustiti Fratton Park.

Asmir Begović, golman BiH reprezentacije, na početku je sezone bio posuđen Ipswich Cityju, da bi ga čelnici Portsmoutha vratili nakon što se povrijedio prvi golman kluba David James. Svojim je odbranama 22-godišnji golman u nekoliko navrata spašavao Mornare u zadnjih devet utakmica.

Naime, mnogi klubovi pokazali su interesovanje za Begovićem, između ostalih i Tottenham Harry Redknappa, koji ga je i doveo u Englesku prije nekoliko sezona. Poznato je kako Portsmouth nema bajnu financijsku situaciju, te je izvjesno da prodaju nekoliko igrača u početku nove godine, no izvršni direktor Peter Storrie tvrdi da to neće biti Begović.

“Apsolutno je neistina da će Asmir Begović otići. Uopšte se nismo ni čuli sa čelnicima Tottenhama. Ovaj momak je budućnost ovog nogometnog kluba. Bili smo impresionirani s njim, jer je od dolaska branio fantastično i nadam se da će tako i nastaviti”, kazao je Storrie, te dodao.

“Definitivno ne želimo prodati Asmira.”

Preuzeto sa: www.sportsport.ba

Pogledaj i ovo

Samir Adanalic Trener OFK Gradina

Intervju sa trenerom OFK Gradine – Samir Adenalić radi na tome da OFK Gradina bude stabilan prvoligaš

Naš je cilj da budemo u gornjem dijelu tabele. Mi smo nakon 6 godina druge lige konačno u Prvoj ligi Federacije i ovdje su ozbiljne ekipe iz Federacije i OFK Gradina će pokušati da kroz ovu godinu afirmiše i mlađe igrače a i da postanemo stabilan prvoligaš.

NAŠA SUGRAĐANKA: Selma Omerović novi trener ŽNK Iskra Bugojno

Selma Omerović novi je treneri ženskog nogometnog kluba Iskre iz Bugojna. Ona je u prethodnoj sezoni …

Komentariši