Danas se svečano otvara eko-park kod RGGF-a

Klub mladih „Tignum“, Edukacijskog centra „Nahla“ Tuzla, danas svečano otvara eko-park „Eko kutak za eko trenutak“, uređen uz podršku Instituta za  razvoj mladih KULT.

Realizacija projekta eko-parka trajala je u periodu mart-oktobar 2020. godine, a cilj je bio  uređenje prostora iza Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta.

Projektom je predviđeno postavljanje  standarnog parkovskog mobilijara (klupe i kante), kao i posebno uređenih stolova,  motivacionih poruka i drugih elemenata kreiranih reciklažom starih guma i paleta. Koristeći  reciklirane materijale želi  se ukazati na važnost prirode, kao i na važnost reciklaže u cilju  zaštite prirode i očuvanja prirodnih resursa.Jasmina Gobeljić Dedić, direktorica Edukacijskog centra Nahla, u vezi značaja ovog projekta istakla je sljedeće: “Prvenstveni cilj svima nama je bio da zelenu površinu iza RGGF-a preuredimo na način kako bi to bio prostor koji će služiti za boravak u prirodi i za  relaksaciju svim studentima kao i svim građanima. Upravo nam je sada upravo boravak na otvorenom i u prirodi jako potreban.”

Realizaciju projekta svojim angažmanom pomogle su i omladinske organizacije Let’s do it  Tuzla i Omladinski resursni centar Tuzla.

The post Danas se svečano otvara eko-park kod RGGF-a appeared first on Kameleon M&M.

Powered by WPeMatico

Pogledaj i ovo

Tesla više neće primati bitcoin

Kompanija Tesla obustavila je prodaju vozila za bitcoin zbog zabrinutosti zbog klimatskih promjena, rekao je …

Tužilaštvo BiH: Predložen pritvor za Senu Hamzabegović

Sena Hamzabegović slobode je lišena juče su aerodromu u Tuzli zbog sumnje da je počinila …