Dan Grada – neka nova lica – problemi su stari

Lijep koncert. Probrani muzičari koji nešto znače u svijetu muzike na ovim našim prostorima. Još su nam direktno iz Sarajeva došli, a tamo bi naš gradonačelnik da ode malo. Eventualno u nekom drugom mandatu, do tada valja ugostiti trenutnu opoziciju i šefa, gospodina Konakovića, sa muzičarima koji pašu njegovom uhu. Šefovom mislim.
Kakav Ansambl Zefir i ostali “trećerazredni” muzičari iz Srebrenika i okoline. Dosta su oni pjevali Gradu i građanima, e neće više. Sada valja (nam) pjevati kako drugi sviraju. Zato u prvih par redova je i slabo bilo pozicije i opozicije iz drugih političkih opcija u našem Gradu Srebreniku. A nije da ih nemamo. I njih imamo za izvoza. Kako rade zajedno sa “Narod i pravda” (ili se ipak pokret za “Zajedno za Srebrenik” zovu) možemo vidjeti na primjerima ovih komisija koje rasporediše lijepo sebi.Naplata za predizborni asfalt je isto stigla. Jata d.o.o. hoće “Orlovu klisuru” u Tinji da pretvori u novo gradilište i počne eksploataciju kamena. Uredu, nije baš tako, prvo će da se rade par godina geološka ispitivanja a tu se mora kamena odvući podosta sa terena, kako ćes saznati jel valja kamen ako ne otvoriš jedno 50 duluma zemlje i zakopas duboko pa ispitaš dokle ide krečnjak i valja li šta. Koncesiju će tek zatražiti (i dobiti) kad budu sigurnu da im se ista isplati(la).

Samo, problem je u Kantonu TK. Šume i zemlja nisu u vlasništvu općine Srebrenik kažu. Već ima i dopis, stigao direktno iz Tuzle i Kantonalog Ministarstava, kažu u njemu da se ne smije pipati ništa na tom lokalitetu. Ko će ih poslušati i da li će ih poslušati, vidjeti ćemo.

A i Ingram bi rado proširio poslovanje na tom području, ali haman nije na vrijeme uputio zahtjev u Grad i nije dovoljno blizak bivšem radniku njegovom.

Ma nema veze. Nek se pjeva Gradonačelniče. A to što mi u Srebreniku u ulici Hazima Fazlića imamo 5 kuća koje stradaju od vode iz kanalizacije prilikom svake malo obilnije kiše, to nije bitno. Nadležna služba pod vodstvom bivšeg nam načelnika Buljubašića ovdje ne radi svoj posao već 4 godine. Izgleda da ćemo za ovu milionsku štetu prvo morati tužiti nekoga, da bi se nešto uradilo. Molbe od strane građana da nadležna služba riješi problem, već 4 godine idu u prazno. Treba li možda da neko strada prvo ? Stradati će budžet Grada, kada građani dobiju tužbe, jer je problem definitivo kod Grada koji ne može par metara cijevi da kupi kod Ingrama, nađe bager da prokopa i položi cijevi i napravi tu malo veću rupu za odvod.

Kada muzičare iz Sarajeva i binu možete postaviti u sred Grada valjda ste sposobni ovaj problem građanima da riješite, ili niste ?

Rado bih da čujem i vidim vaš odgovor u obliku cijevi i bagera koji rješavaju problem sa otpadnom vodom za građane u ulici Hazima Fazlića u Srebreniku.

S poštovanjem,
OmeBeg
Pogledaj i ovo

Tužioci zatražili formiranje predmeta protiv Milorada Dodika

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine zatraženo je hitno formiranje predmeta zbog medijskih istupa člana Predsjedništva …

Domaćinstva u regionu godišnje bace više od 1,8 miliona tona hrane

Pod sloganom “Naše akcije su naša budućnost – bolja proizvodnja, bolja ishrana, bolje okruženje i …