Srebrenik.NET / Cyber story / Blanditia Letalis

Blanditia Letalis

Kajanje. Gorki okus na jeziku koji je davno zivotu isplazio svoju arogantnu gordost megalomana i sad se bori sa polustisnutim zubima. Dokle, zivote, dokle Koliko ce jos da traje mucenje, ovo bjesomucno kucanje minuta koje klize nizbrdo a nigdje snijega ni leda A ni sjeline. Ma nije bas ni da klize. Zastale na pola brda pa ni tam ni vam. Nazad nece, a i kad se vrate, to je zahvaljujuci manipulaciji ljudskih bogova ili boga pitaj cija ideja je bila da se kazaljke pomicu tamo amo dvaput godisnje, kao da se nesto korisno cini tim glupim aktom. Mozda je do mene sto mi je citava procedura nepoznata Boli me kurac. Bolje receno, bolio bi da ga imam. Ili ne bi me bolio jer je nemilosrdan, a zato valjda muskarci i koriste izreku jer ih sve osim boli kad je upotrebljavaju. Ga upotrebljavaju. Svejedno. Nebitno.
Curo Hajro ne varaj momaka, ubit ce te kugla iz oblaka. Okrutnost ove pjesme nema granice i dopire astralno do Tesline male radionice negdje u 7oj dimenziji. Da mu kosti nisu davno izgubile gipkost okretanja u grobu, okrenule bi se svaki put kad neko makar u sali ili ovako kao ja, bez nekog posebnog razloga osim mozda moje vjecite fascinacije sa grmljavinom, citira omraznu mu singlicu iz doba moje nene. Testo, testo, hudi mi sad i nena rahmetli s druge strane vela, ali jednom kad krenes nizbrdo ispred minuta u sebe, nema kajanja. Rado bih sad citirala jos jednu pravu nasu narodnu izreku, ali mi kakav-takav kucni odgoj ne dopusta taj luksuz. Fala ti, boze, na kocnicama.
Hajmo se mi malo borit sa demonima cetvrtee vrstee! Ovi treci su mi vala bas dosadili. Sve nesto kukaju. Ili kukaju, ili se slomise trceci za raznoraznim kuravama trece vrste. A kurvi, fala bogu nikad vise na svijetu nije ni bilo. Ako je kurvaluk najstariji zanat koji su ljudi izucili i svijet trenutno ima najveci broj stanovnika, onda je logicno da je od pocetka civilizacije naovamo, nase doba urodilo kurvama. Masala, sto bi nas narod reko. Aferim, Boze, cvala ti. Koja ti je to inteligencija: dati svojoj kreaciji mozak na koristenje i kapacitet od jedno 10 posto, i to kapacitet za koji manje od 0.000000001 posto ukupnog stanovnistva uopste zna da postoji, a samo jedna osoba od tih 0.000000001 posto koja je i pokusala da ga iskoristi. E mc na kvadrat. Haji ti sad skontaj sta je autor htio reci pjesmicom. Ja bi brate poludila triput dok bih svemir objasnila komsiji u mene.
Sto bas curu grom da ubije Sta bude s muskarcima kad oni varaju A varaju vise nego zene, to mora da je naucno dokazano. Gdje si Tesla, gdje si Berto, a Sigmunda ne bih ni da pitam. Znam odgovor i strah me je. Bolje bi mu bilo da smrkne jos koju liniju i ostane u sjenci nekog Jangovog arhetipa. Negdje iza Subotice, tu mi je brat vojsku sluzio. Nista osim lijepih sjecanja iz djetinjstva. Listaj dalje. Ne bude nista. Kazu boli me kurac ili zeni, ili muzu od zene, ili sami sebi. I nastave dalje. Sto nam je cinit, sto nam je cinit Evo i Dorotija iz Carobnjaka iz Oza, lomi prste, gricka noktice, ide mi na…zivce. Otkud ona ovdje Kakve veze imaju uragani sa kuglama iz oblaka I zasto ce astronomi kad napokon otkriju planetu u sazvijezdju Djevice nazvati je Vulcan, kad je Vulcan boginja groma Vulkani i gromovi, nidje veze. Opet mi mijesaju babe i zabe, izludise me ovozemaljci. Kad ce doplovit moj brod !

Nego, navijem ovog svog misa u glavi na 1 posto, sto je sigurno, sigurno je, a i cojk me vise voli tako… naivnu. Nekad mi ga prosto zao bude jadnicka, sturi se objasnjavajuci mi kojekakav pojam iz ovog naseg muskinjeg svijeta, kao naprimjer zasto je na svijetu toliko hlopova, lazova, prevaranata i politicara a samo jedna majka Tereza Ili toliko Strumfova, a samo jedna Strumfeta Nje mi opet zao jadnice, nije ni njoj lahko bilo snabdijevat citavu armiju. Ili Maraji Keri citav fudbalski tim. Heej a kad ga pocnem pitat o razlici izmedju americkog fudbala i fudbala svih ostalih nacija na svijetu! Hebi me ako ja znam, kazem mu kad osjetim da mu ponestaje ideja da mi hudoj sve to objasni. Srecom, tako obicno i biva, pa ne dodje do nevoluntarnog zijevanja s moje strane. Sta cu kad sa 1 posto mogu samo da se kreveljim ko seoska srednjoskolka i sto ljupkije uvrcem cuperak kose. I molim boga da ga neka gluplja a zgodnija od mene ne prebaci u njen tim. Pa dok traje, traje.

One comment

  1. Autori clanaka, neka mi se jave da ispravimo “autorstvo” nad ovim tekstovima.

    Tokom migracije podataka sa starog sistema neke stvari nismo ispravno migrirali.

    Hvala na razumijevanju.

Ostavi komentar