Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Zmajevi pred vratima velikog takmičenja!

Zmajevi pred vratima velikog takmičenja!

Safet Sušić: “Razmišljam da utakmicu počnem sa mladim igračima”

Piše: Bakir Moranjkić


 

“Mi to možemo, mi to hoćemo, ostavićemo srce na terenu da pobijedimo” – izjava je jednog našeg reprezentativca pred utakmicu sa Portugalom koja se igra sutra u Zenici, na polju u 20 sati i 30 minuta.

Iako igramo protiv kvalitetnog protivnika, ne trebamo pasti pred njima, ne trebamo se odmah predavati, kako ćemo izgubit’, jer time samo sami sebe pobjeđujemo.
Sada pred prvu utakmicu baraža, daju se mnoge prognoze meča, ali iako je Portugal možda čak i kvalitetnija reprezentacija od nas, to nas ne smije spriječiti u ovom velikom pohodu, jer samo ako budemo optimistični, ako budemo imali jaku volju za tom pobjedom i ako sutra podržimo naše Zmajeve, ako budemo navijali na sav glas, i nogometna reprezentacija naše države, ima šanse da ugleda svjetlost jednog velikog takmičenja.

Svakako treba imati veliki respekt prema protivniku, ali uzmimo u obzir, kako je naša reprezentacija u odnosu na prošli baraž napredovala, i kako sada imamo dosta kvalitetniju ekipu koja može da parira svakoj reprezentaciji, koja može da pobijedi bilo koju reprezentaciju svijeta.
“Ne treba se zalijetati, i stvarati preveliku euforiju jer se onda stvari itekako znaju okrenuti protiv nas ” – kazao je Safet Sušić.

Pape još nije objavio konačni sastav ekipe, ali vjerujemo da koja god to postava bila da može da donese pobjedu.

“Imamo dosta problema u zadnjem redu, u velikoj sam dilemi da li da dam mjesto mlađim igračima koji mogu da trče više, ili da dam šansu starijim, iskusnijim igračima pa da tu riskiram” – rekao je Sušić.
Bivši portugalski reprezentativac, Luis Figo je izjavio: “Treba imati veliki respekt prema BiH, pratio sam nekoliko mečeva, i znam kako neprijatni mogu biti.”

‎Ali 11. dana u 11. mjesecu 2011. godine, 11 zmajeva će nadamo se da “sruši” 11 Portugalaca.
A onda će u 11 sati iz pepela da ustane bosanski ZMAJ i da zapali nebo na kojem će gorjeti 11 zvijezda iznad BiH.
I nadamo se da će tog 11. dana, 11. mjeseca, ‘11. godine, naša 11-ka, naš dijamant, naš Edin Džeko, da sija punim sjajom.

PAPE, ZMAJEVI – SRETNO!

Ostavi komentar