Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Visoka pobjeda kadeta Silver Kingsa

Visoka pobjeda kadeta Silver Kingsa

Danas su odigrane utakmice 4. kola Lige mladih RKS Tuzla. U Srebreniku su se sastali ekipe Silver Kings i Brčko DC. Pioniri Brčkog kao favorizirani u ovoj utakmici bili su tokom cijele utakmice u maloj prednosti dok su Kingsi pokazali da će u nastavku sezone biti puno bolji bili uvijek za petama od poen dva.

Ipak da ne bude sve tako bajkovito, desilo se to da je svirano po nama nepotrebna nesportska greška igraču Kingsa Salkiću koji je u duelu sa puno težim i višim igračem pokušao rukom da se zaštiti. Od tog momenta utakmica je bila na ivici prekida jer se publika u dvorani i klupa domaćina s pravom pobunila zbog te odluke. Umjesto da se smire strasti nastavak je dvije tehničke greške klupi i prijetnja prekidom utakmice…Poslije šest slobodnih bacanja Brčaka i tri lopte u svom posjedu gosti odlaze na plus 10.

Ipak Hogić, Salkić i društvo pokazuju da imaju karakter i stižu zaostatak od 10 poena ali peta lična Sinanovića pravi domaćinu problem pod košem što odlična ekipa Brčkog koristi i pobjeđuje 58-50.

Košarkaši Silver Kingsa su selektovani prije nekoliko mjeseci i oni su početnici. Vrijeme će pokazati i uvjereni smo da će ovo u drugom dijelu sezone biti jedna od najboljih ekipa.

Kadeti Kingsa su odligrali utakmicu bez greške. Cijelo vrijeme se prednost povećavala da bi kranji rezultat bio 51 poena prednosti za našu ekipu.

Ostavi komentar