Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Ustajanje iz pepela

Ustajanje iz pepela

Medijski prostor u Bosni i Hercegovini postao je siromašniji za još jedan nezavisni magazin a postao je bogatiji za još jednu dnevnu novinu koja se polahko diže iz pepela. BH Dani su ovih dana kupljeni od strane Oslobođenja. Senad Pećanin je u svojoj redovnoj kolumni, pod naslovom “A sad – adio…” podsjetio na razvoj BH Dana tokom 18 dugih godina, od septembra 1992. godine,pa sve do danas.
Problemi u marketingu, sa kojima se bore većina medijski kuća u svijetu i kod nas, te njegovi privatni razlozi su navedeni kao glavni razlog zbog kojih je prihvaćena ponuda “Oslobođenja”.

Na BHDani.com ćemo i dalje da čitamo nove analize stanja na bh političkoj sceni i u regionu. Šta me interesuje je zbog čega su pokrenuli kopiju portala na BHDani.BA 🙂 u podnaslovu stoji da je “nazavisni news magazin”, ali ne dugo (sic!). Dva različita portala za jednu te istu novinu, nema smisla. Sve bi trebalo da se objedini u jednom portalu, a ponajbolje je da imaju i .com i .ba domenu koja će pokazivati na isti sadržaj.

“Oslobođenje” treba da postane ponovno dnevna novina koja će biti čitana na području čitave Bosne i Hercegovine te je sigurno za očekivati da će kupiti još jednu ili dvije nezavisne medijske kuće (ako to već nisu uradili ovih dana :)). Uglavnom, sada je na redu da se i kvalitet i kvantitet povećaju. Nadam se samo da će biti dobra protuteža nacionalističkim listovima i privući što više čitatelja na svoje (web) stranice.

Neka im je sretno ovo novo ustajanje iz pepela :).

SdP,
OmerBeg !!!!

One comment

  1. Oslobodjenje sam sve ove “najteze godine” nazivao ostacima profesionalnog novinarstva, pa me raduje njegov oporavak. Sa druge strane Dani su, po meni, izgubile onaj kvalitet sadrzaja sa pocetka koji je bio prepoznatljiv do unazad 2-3 godine. Znakovito je da Pecanin prodaje list nakon teskog poraza Stranke za BiH…

Ostavi komentar