Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Uspješna sezona Silver Kingsa iz Srebrenika

Uspješna sezona Silver Kingsa iz Srebrenika

Današnjim utakmicama Lige mladih RKS Tuzla između mladih košarkaša Silver Kingsa i Lionsa iz Tuzle završena je sezona 2016/17 u tom takmičenju.

Košarkaši Silver Kingsa mogu biti zadovoljni postignutim uspjehom jer će po svoj prilici pionirska i kadetska ekipa u Srebrenik donijeti nove pehare. U konkurenciji 11 ekipa sa TK ove selekcije će biti među prve tri što je već postala tradicija.

“Ove sezone cilj nam je prvenstveno bio da poduzmemo sve mjere predostrožnosti kako bi djeca imala bezbijedan i kvalitetan trenažni proces a ako bi se stvorili uslovi za rezultat da učinimo sve kako bi obogatili naše klupske vitrine sa što više pehara i medalja. Odigrali smo ukupno 56 utakmica u tri uzrasne kategorije, u većini tih mečeva smo ostvarili pobjede a posebno nam je drago što cijelu sezonu nismo imali nikakvih ozbiljnijih povreda. Pored Lige za pionire, kadete i juniore učestovali smo u brojnim projektima, turnirima, aktivnostim gdje smo ostvarili odlične rezultate sa ženskom i predpionirskom ekipom.

Kroz sport, takmičenje i trenažni proces smatramo da smo dali ogroman doprinos u globalnoj borbi protiv narkomanije, sklonili veliki broj djece sa ulice i dali im mogućnost da se bave sportom koji vole.

Zahvalnost dugujemo svim našim sponzorima, roditeljima naših polaznika i prijateljima kluba. Posebno bih izdvojio ljude koji su u neposrednom procesu organizacije treninga i utakmica a to su Mirsad Salkić, Emir Jašarević, Damir Adrović, Elma Salihović i Sulejman Salkić” .-izjavio je predsjednik udruženja Edis Bajrektarević”.