Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Silver Kingsi ucestvovali na medjunarodnom turniru u Hrvatskoj

Silver Kingsi ucestvovali na medjunarodnom turniru u Hrvatskoj

U nedjelju 08.01. 2017 godine u organizaciji Kosarkaske akademije Osijek je u OSijeku organizovan tradicionalni Novogodisnji turnir koji je bio medjunarodnog karaktera. Ukupno je ucestvovalo 6 ekipa i to dvije iz Hrvatske (KK Osjecki Sokol i KA Osijek), dvije iz Srbije (KK Dunav Apatin i KK Sombor) i dvije iz BiH (KK Gradina Tesanj i SS Silver Kings Srebrenik)

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe. Silver Kingsi su bili u grupi sa KK Osjecki Sokol i KK Dunav Apatin.

Prvu utakmicu Kingsi su igrali sa KK Osjecki Sokol i nakon lose igre i zaostatka od oko desetak poena smogli su snage u zadnjem periodu da stignu domacina i pobijede minimalnim rezultatom 46-43.

Za razliku od prve utakmice u drugoj su momci iz Srebrenika prvo poluvrijeme odigrali odlicno. Imali su prednost od cak 14 poena nad znatno visom i fizicki spremnijom ekipom iz Apatina. Ipak umor nasih igraca i nedostatak visine i snage su nam napravili problem u skoku sto su momci iz Apatina to iskoristili i pobijedili rezultatom 45-40 i time se plasirali u finale za prvo mjesto.

U utakmici za prvo mjesto Kosarkaska akademija Osijek je odnijela pobjedu nad KK Dunav Apatin. U borbi za trece mjesto Sombor je savladao Silver Kingse i u utakmici za peto mjesto  Osjecki Sokol je savladao tesanjsku Gradinu.

Konacan poredak:

  1. Kosarkaska akademija Osijek
  2. SKA Sombor
  3. KK Dunav Apatin
  4. SS Silver Kings
  5. KK Osjecki Sokol
  6. KK Gradina Tesanj

Cestitamo domacinu na odlicno organizovanom turniru.