Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Silver Kingsi treći u BiH

Silver Kingsi treći u BiH

Završena je više nego uspješna sezona za Školu košarke Silver Kings iz Srebrenika. Pioniri ovog sportskog kolektiva su ostvarili odličan uspjeh i iznad svih očekivanja osvojili treće mjesto u BiH a paralelno s tim takmičili su se u Ligi mladih RKS Tuzla. Na tom takmičenju su sa omjerom 2o pobjede i 2 poraza osvojili drugo mjesto iza tuzlanske Slobode.  Također u klubu egzistira i kadetska ekipa koja je u Ligi mladih RKS Tuzla osvojila šesto mjesto sa omjerom 11-11. Predpionirska ekipa se takmiči u Međunarodnoj Euroregion ligi a najmlađa minibasket ekipa ima interni sistem takmičenja. Inače finalni turnir Prvenstva BiH odigran je u Srebreniku dana 31.05.2014 godine. Rezultati i poredak:

Silver Kings Srebrenik – Rookie Banja Luka 56-61;  Rookie Banja Luka – Spars Sarajevo 57-68;  Spars Sarajevo-Silver Kings Srebrenik 62-51.

Poredak: 1. Spars Sarajevo; 2. Rookie Banja Luka; Silver Kings Srebrenik.

“Ovo sve nije slučajnost, mi smo i prošle godine u Srebrenik donijeli dva pehara iz Međunarodne “Euroregion” lige a ove godine smo to uspjeli i sa takmičenja koje je pod okriljem KS BiH. Sa ovim zvanično najavljujemo Sportskom savezu Općine Srebrenik kandidaturu za titulu najuspjećnijeg kolektiva za ovu godinu. Već smo počeli sa pripremama za narednu sezonu u kojoj ćemo pokušati ostvariti i bolje rezultate.

Krajem Avgusta 2014. godine organizovat ćemo masovno takmičenje u šutiranu trica sa bogatim nagradnim fondom. Cilj ovog takmičenja je da momci u ljetnom periodu što više vremena provode na sportskim terenima kako bi se individualno pripremali za naredne sezone” – izjavio je Edis Bajrektarević, predsjednik Škole sporta Silver Kings Srebrenik.

medalje